Архів новин

07 апреля 2024

Міжмуніципальне співробітництво у сфері цивільного захисту – ініціатива Шульгинської громади з Луганщини

Громади Луганщини релокувались до інших регіонів країни, тож усі проблеми вирішуються спільно з керівництвом приймаючих територій.

Аби розширити можливості щодо захисту населення Шульгинська СВА розробила «пілотну» версію меморандуму про співпрацю у сфері цивільного захисту між громадами, що передбачає міжмуніципалітетну консолідацію зусиль в даному напрямі.

Національний мультипредметний тест поза межами України відбудеться в 57 містах 32 країн

Національний мультипредметний тест поза межами України відбудеться в 57 містах 32 країн

Тестування проводитимуть у спеціально обладнаних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги.

Зокрема, основна сесія НМТ за кордоном відбудеться в таких країнах: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція.

У вівторок в Києві можна буде звернутися до керівництва ПФУ Луганщини

9 квітня у хабі Марківської громади відбудеться особистий прийом заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Тетяни Нікітіної.  

Звертайтеся з 10:00 до 12:00.

Адреса: м. Київ, вул. Рене Декарта, буд. 14.

Понад 850 луганчан забезпечено допомогою на Закарпатті протягом березня

862 продуктових набори видано в хабі та під час виїздів до м. Свалява, м. Мукачево, м. Берегове, с. Поляна.

Крім цього, 103 особи отримали лікарські засоби.

Безпосередньо у гуманітарному осередку можна звернутися до перукаря, відремонтувати одяг, проконсультуватися у спеціаліста ПФУ та з приводу реєстрації повідомлення про зруйновану росіянами нерухомість.

Працює кімната для дітей.

Адреса: м. Ужгород, проспект Свободи, 52А.

Графік роботи: з 10:00 до 15:00. 

Телефон: 099 355 12 99.

Роботодавці можуть отримати від держави компенсацію витрат на оплату праці працевлаштованих за направленням центрів зайнятості внутрішньо переміщених осіб

Компенсація здійснюється у розмірі фактичних витрат на оплату праці такої особи, але не більше двох мінімальних заробітних плат (16 тисяч гривень).

Тривалість такої компенсації становить 6 місяців для осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні 12 місяців, за кожен непарний місяць. Умова – збереження гарантій зайнятості ВПО протягом періоду, що перевищує тривалість виплати удвічі.

Очільник Луганщини Артем Лисогор підбив підсумки тижня з 1 по 7 квітня

Він повідомив, що після останньої масованої ракетної атаки рф Урядом прийняте рішення не згортати пункти незламності, аби забезпечити першочергові потреби людей у будь-якій ситуації.

Виходячи з наявних можливостей, наші гуманітарні хаби також будуть виконувати основні функції пунктів незламності. Наразі усі вони укомплектовані автономними джерелами живлення, проте для сталої роботи хаби необхідний стабільний зв’язок. Тож обласна комісія з питань ТЕБ та НС виділила додатково сім терміналів Starlink з регіонального матеріального резерву для громад, які їх не мали.

МОМ виділила понад шість мільйонів гривень для луганчан, яких прихистила Франківщина

Близько 2800 луганчан знайшли прихисток на Івано-Франківщині. Незважаючи на те, що більшість з них вже майже два роки мають статус вимушених переселенців і пройшли певний період адаптації, потреба у матеріальній допомозі залишається.

Гуманітарну допомогу ВПО з Луганщини надає Координаційний центр підтримки цивільного населення, яким опікуються Сєвєродонецька районна та Новопсковська селищна військові адміністрації. 

Серед донорів, з якими співпрацюють громади – Міжнародна організація з міграції.

Ще понад 1,2 мільйона гривень допомоги виплачено Захисникам і Захисницям України з Лисичанської громади

За результатами розгляду заяв та наданих документів виплати, зокрема, нараховані 39 мешканцям громади, які беруть (брали) участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України – по 20 тисяч гривень.

15 військовослужбовцям, які під час повномасштабного вторгнення отримали поранення, пов’язані з захистом Батьківщини, надано по 25 тисяч гривень. 
Сімом особам як уповноваженим представникам сімей загиблих Захисників України виділено по 15 тисяч гривень.

У Рубіжному окупанти вимагають гроші за замінені вікна, у Сєвєродонецьку чоловіків мобілізують посеред вулиці, впродовж доби росіяни штурмували Білогорівку

«Учора противник вдарив з артилерії по Невському, Новолюбівці, Надії, Андріївці. Здійснив мінометний обстріл Макіївки. В районах Стельмахівки та Надії ворог вдарив безпілотниками, – зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Атакували загарбники впродовж доби Білогорівку, де мали підтримку авіації.