Прес-центр7 квітня 2024, 08:04

У Рубіжному окупанти вимагають гроші за замінені вікна, у Сєвєродонецьку чоловіків мобілізують посеред вулиці, впродовж доби росіяни штурмували Білогорівку

«Учора противник вдарив з артилерії по Невському, Новолюбівці, Надії, Андріївці. Здійснив мінометний обстріл Макіївки. В районах Стельмахівки та Надії ворог вдарив безпілотниками, – зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Атакували загарбники впродовж доби Білогорівку, де мали підтримку авіації. Також під наземним тиском росіян – район Тернів, що південніше Невського».

Після майже двох років окупації в Рубіжному розпочали показове відновлення. Будівники беруться виключно за вцілілі багатоповерхівки, потребуючі незначних ремонтів. Зруйноване та понівечене самими росіянами житло їх не цікавить.

Віднедавна за заміну вікон та дверей, яку обіцяли виконати на безоплатній основі, окупаційна адміністрація міста стала вимагати в населення гроші. В протилежному випадку погрожують не віддати рубіжанам ключі від власних осель.

У Сєвєродонецьку в чоловіків посилено перевіряють документи на вулицях. Недовго тримають військові рф літніх та тих, в кого є відтермінування. Інших – відправляють до військкомату. Також в місті тривають поадресні рейди росіян.