Архів новин

08 апреля 2024

Оновлено сервіси для ВПО в Дії. Оформлюйте довідку та допомогу для всієї родини

Відтепер можна оформити довідку та грошову допомогу від держави за кілька кліків одразу на всю родину: на себе, чоловіка або дружину та дітей.

Раніше кожен член родини оформлював заяву особисто на себе.

Також можна отримати довідку й виплати на дітей, які народилися вже після переїзду — дані про них автоматично підтягнуться зі свідоцтва про народження. Все зручно й без черг в установах.

Як скористатися сервісом:

1. Оновіть Дію - Зайдіть у застосунок та натисніть - Сервіси - Послуги для ВПО - Допомога для ВПО;

У вівторок у хабі Марківщини в Києві прийматимуть пенсійники

9 квітня звернутися за вирішенням пенсійних питань можна буде з 10:00 до 15:00 до хабу Марківської громади. Там консультуватимуть представники ГУ ПФУ в Луганській області.

Адреса: м. Київ, вул. Рене Декарта, буд. 14 (ст. метро «Нивки»).

Нижньодуванська громада за підтримки ПРООН реалізувала два потужні проєкти з підтримки переселенців з Луганщини

Їх розробкою та впровадженням займається робоча група з громадської безпеки та соціальної згуртованості Нижньодуванської СВА.

Зокрема, створено волонтерський центр «Допомога поруч» на базі гуманітарного хабу в Харкові. У рамках ініціативи надається гуманітарна, соціальна, медична, юридична, психологічна та консультаційна підтримка ВПО з Луганської області. 

Майже 200 БПЛА росіян знешкоджено луганськими прикордонниками за тиждень

Із 1 по 7 квітня прикордонники Луганського загону уразили 360 місць скупчення ворожого особового складу. 

Ліквідували 23 окупантів, ще 17 отримали важкі поранення. 

Спільно з підрозділами Сил оборони прикордонники знищили два БТР та автомобіль. 

Знешкоджено 197 ворожих безпілотників.

#І_буде_Помста

3 прикордонний загін імені Героя України полковника Євгенія Пікуса

Підготовка до деокупації: на Луганщині співробітники РДА пройшли курси з підготовки до національного спротиву

Співробітники Старобільської РДА, що на Луганщині, пройшли курси з підготовки до національного спротиву. Йдеться про тих працівників, які включені до складу мобільної групи, і першими будуть працювати на деокупованих територіях.

Кожен працівник має бути готовий реагувати на події, що відбуватимуться, взаємодіяти з цивільними та військовими, тож держслужбовців навчали домедичній допомозі (тактичній та цивільній), алгоритмам надання допомоги за протоколами ТССС, правилам поводження зі стрілецькою зброєю, стрільбі  з АК-74 та РПГ-22 у інтерактивному тирі.

Як працює державна програма доступної іпотеки єОселя

єОселя – простий шлях до власного житла. Замість відвідувань банків, заповнення безлічі паперових анкет і збирання різних довідок, тепер достатньо всього декілька кліків у додатку Дія.

Детальніше про програму – в інфографіці.

Луганчанка здобула чотири золоті нагороди на всеукраїнських змаганнях з велоспорту

Із 4 по 7 квітня в Ужгороді відбувся чемпіонат України з велосипедного спорту маунтенбайк. Участь у змаганнях взяли 130 спортсменів.

Наш регіон представили вихованці Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності. 

А саме – майстер спорту України міжнародного класу Катерина Набережна та кандидати у майстри спорту України Данило Сурженко і Софія Шевченко.

Кремінська громада організовує літній відпочинок дітей в Києві, Дніпрі та Рівному

Для організації літнього дозвілля школярів Кремінська міська військова адміністрація планує створити літні дитячі табори з короткотривалим денним перебуванням у хабах міст Київ, Дніпро та Рівне.

Протягом трьох-чотирьох годин на день за дітьми доглядатиме відповідальна особа, будуть організовані різноманітні ігри, конкурси, розваги, перегляд мультфільмів.

Вік дітей - 7-14 років (включно).

У Дніпрі приймають медики Старобільської багатопрофільної лікарні

На території лікувально-діагностичного центру допомогу надають сімейні лікарі та профільні спеціалісти за більше ніж двадцятьма напрямами, проводиться інструментальна та лабораторна діагностика, є денний стаціонар хірургії одного дня.

Там можна отримати:

Кремінською громадою розширено перелік отримувачів грошової допомоги

До Програми надання матеріальної допомоги населенню Кремінської міської територіальної громади на 2024 рік внесені зміни, згідно з якими грошову підтримку відтепер можуть одержати:

- мобілізовані на військову службу та військовослужбовці за контрактом (які служать з 1 січня 2024 року) – у розмірі 20 тис. гривень;

- на відшкодування витрат за реабілітаційні послуги звільнені з військової служби у відставку, які брали участь у бойових діях після 24 лютого 2022 року, члени їх сімей та родини загиблих військовослужбовців – у розмірі 30 тис. гривень;

Чоловіків в Рубіжному змушують раз на місяць з’являтися у військкоматі, у «народній міліції лнр» підвищений рівень самогубств, Макіївка та Невське – під прицілом росіян

«Чергові спроби противника просунутися зупинили наші захисники Білогорівки. Ворог там тисне постійно. Як і поблизу Тернів. Більш спокійно доба минула на Куп’янському напрямку фронту, – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Наша звільнена Макіївка потрапила під вогонь мінометів та артилерії.