Прес-центр8 квітня 2024, 17:04

Нижньодуванська громада за підтримки ПРООН реалізувала два потужні проєкти з підтримки переселенців з Луганщини

Їх розробкою та впровадженням займається робоча група з громадської безпеки та соціальної згуртованості Нижньодуванської СВА.

Зокрема, створено волонтерський центр «Допомога поруч» на базі гуманітарного хабу в Харкові. У рамках ініціативи надається гуманітарна, соціальна, медична, юридична, психологічна та консультаційна підтримка ВПО з Луганської області. 

На базі Нижньодуванського гуманітарного штабу в Києві працює громадський простір для ВПО «Майстерня громадських ініціатив». Це платформа для неформального спілкування, обміну досвідом, творчої реалізації, психологічної та соціальної реабілітації осіб, що постраждали від військової агресії російської федерації.

Співпраця громади з Програмою ООН почалася ще 2018 року. До початку війни було створено реалізовано безліч проєктів, серед яких Громадська студія–бібліотека, створення кімнати психологічного розвантаження та відпочинку у селі Новочервоне, міні-ініціатива щодо посилення взаємодії поліції та громадськості та інші. 

Найбільш масштабний проєкт – «Фестиваль ідей: творімо безпечну громаду разом!», завдяки якому був облаштований центральний парк в селищі Нижня Дуванка – встановлені альтанки, дитячий майданчик, проведено освітлення, створено сучасні інтернет зони, зони відпочинку для дорослих та дітей, а також забезпечено відеоспостереження.

https://www.congress.gov.ua/nyzhnoduvanska-hromada-za-pidtrymky-proon-re...