Архів новин

24 апреля 2024

На Луганщині впроваджується україномовний простір

Т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв та Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь провели zoom-нараду щодо обговорення Державної цільової національно-культурної програми забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на період до 2030 року.

Луганчанки вибороли срібло у синхронних стрибках з вишки на турнірі у Німеччині

Майстри спорту України Аліса Мєшкова та Діана Шевченко сьогодні стали срібними призерками у синхронних стрибках з вишки Міжнародних змагань серед юніорів.

За свій виступ у Дрездені українки отримали 238.53 бали. 

Для дівчат це не перша спільна медаль – минулоріч вони підкорили першість Європи серед юніорів.

Нагадаємо, що поточні змагання відбуваються із 24 по 28 квітня.

Наш регіон у складі національної збірної України у Німеччині представляють три вихованки Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності.

Релігійні організації Луганщини засудили «священну війну» росіян

Голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор взяв участь у онлайн-засіданні регіональної Консультативно-координаційної Ради з питань сприяння діяльності релігійних організацій та Ради з питань етнонаціональної політики при ОДА.

Журналістів Луганщини запрошують обговорити актуальні проблеми, а також дізнатися про можливості Національної спілки журналістів України щодо підтримки колег під час війни

Луганські медійники – журналісти, редактори та керівники медіа, які й нині працюють у журналістській сфері, – зможуть обмінятися досвідом роботи під час повномасштабного російського вторгнення, поспілкуватися один з одним, а також із очільником НСЖУ Сергієм Томіленком та першим секретарем НСЖУ Ліною Кущ, головою Л

Як зробити так, щоб ветерани були почуті кожним та кожною у суспільстві: правдиво, про головне та по-різному

23 квітня у місті Київ відбулася Міжнародна конференція з питань комунікації публічних службовців з військовими, ветеранами / ветеранками та членами їх сімей «ВИКЛИК Є!». Представники Луганщини долучилися до заходу, метою якого було налагодження публічного діалогу задля всебічної підтримки ветеранів у цивільному житті.

Артем Лисогор: Кожна допомога США – ще один крок до зміцнення обороноздатності і збереження нашої країни

Ми розраховуємо на далекобійну зброю та ППО – їхня наявність та застосування дозволить зупинити агресора та відновити мир на українській землі.

Роботодавець, який працевлаштував людину з інвалідністю та підготував для неї робоче місце, має можливість отримати компенсацію

У серпні 2023 року Міністерство економіки разом із Державною службою зайнятості запровадили відповідну програму.

Про які суми йдеться? Це до 106,5 тис. грн, якщо казати про осіб з інвалідністю І групи, та до 71 тис. грн - за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю ІІ групи.

Пенсійними виплатами забезпечуються 176 575 жителів Луганщини

Заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, де були підбиті підсумки роботи установи у І кварталі. 

Вона акцентувала увагу на якості і обсязі консультацій з питань пенсійного законодавства в гуманітарних хабах.

Так, за перші три місяці року пенсійниками області було укладено ще три додаткові угоди про співпрацю щодо надання відповідних послуг у Хмельницькому, Києві та Броварах. 

Завтра в Харкові переселенців консультуватимуть пенсійники

25 квітня там відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб представниками ГУ ПФУ в Луганській області. 

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна буде з 10:00 до 13:00 до хабу Попаснянської громади.

Адреса: м. Харків, майдан Конституції, буд. 1, під’їзд 5.

Усі сили на оборону, житлові потреби луганчан та увагу дітям, – брифінг з нагоди року перебування на посаді голови Луганської облдержадміністрації – начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора

Перемога над ворогом, звільнення наших територій та всебічна підтримка наших внутрішньо переміщених осіб – такі пріоритети  визначив собі Артем Лисогор на початку каденції. На це вже рік націлена робота облдержадміністрації.

Коротко про головне:

З початку року придбано більше ніж на 115 млн грн техніки та інших засобів оборони. Загалом на 2024-й рік у місцевих бюджетах заплановано близько 325 млн грн. У 2023-му спрямовано більше 400 млн грн. 

У Невському відремонтували вікна у чотирьох будинках, російські технологи проведуть в «лнр» історичний форум для молоді, у деяких школах окупованої Луганщини через брак педагогів російську мову вивчають самостійно

«Людям, що залишаються поблизу лінії фронту, допомагаємо, зокрема, й у відновленні їхніх будинків. Вчора, завдяки благодійникам, у Невському відремонтували пошкоджені вікна в чотирьох домоволодіннях. А ще – передали місцевим продукти харчування та засоби гігієни», – розповів Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Минулої доби росіяни штурмували наші позиції не лише в Білогорівці, а й поблизу Греківки та Невського. Під удари авіації потрапили Білогорівка та Серебрянське лісництво.