Архів новин

25 апреля 2024

За три місяці року медичними закладами Луганщини проведено 2 154 обстеження на ВІЛ-інфекцію

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання Регіональної координаційної ради з питань громадського здоров’я.
Захід було присвячено обговоренню розвитку системи громадського здоров’я області, профілактиці туберкульозу та СНІДу, підвищенню спроможності ЦПМСД області щодо проведення щеплень населенню.

Із Макіївки евакуювали жінку, до села доставили найнеобхідніше

Сьогодні поліцейські, які несуть службу вздовж лінії зіткнення, привезли гуманітарну допомогу до деокупованої Макіївки. 

Вони доставили місцевим мешканцям продуктові, гігієнічні набори та питну воду від Красноріченської територіальної громади.

Також вдалося вмовити та евакуювати до Слов'янська 60-річну жінку. Потім вона поїхала поїздом до сестри.

При призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватиметься страховий стаж, одержаний в інших країнах

Сьогодні, 25 квітня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який розв'язує одразу декілька проблемних питань із призначенням пенсій, які виникли в наших громадян через початок повномасштабної російської агресії.  

Мова йде про законопроєкт №9453 , який було розроблено Мінсоцполітики і сьогодні ухвалено Парламентом в другому читанні і в цілому. 

Ще 31 військовому зі Старобільської громади надано по 15 тисяч гривень

Загалом упродовж трьох останніх місяців така підтримка спрямована 128 місцевим військовослужбовцям.

Виплати проводяться за Комплексною міською програмою, розрахованою на 2024-2025 роки.

Згідно з нею, матеріальну допомогу один раз на рік можуть отримати військовослужбовці, які беруть або брали безпосередню участь у бойових діях або заходах, необхідних для забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування військової агресії російської федерації проти України, після 24 лютого 2022 року.

Народжуваність в Україні зменшується з кожним роком, а велика війна призвела до погіршення ситуації

Щоб допомогти парам, які мріють про дитину, Уряд запустив програму лікування безпліддя в рамках Програми медичних гарантій. Ці послуги доступні безоплатно в закладах, що мають контракт з Нацслужбою здоров’я.

#ЗміниЄ

У п’ятницю в Києві вирішуйте питання із пенсійниками Луганщини

26 квітня у місцевому хабі Лисичанської громади відбудеться прийом наших ВПО співробітниками ГУ ПФУ в Луганській області.

На вас очікують з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Київ, вул. М. Ушакова, буд. 8-А (ст. метро «Житомирська»).

Артем Лисогор в інтерв'ю "Суспільне Донбас" (відео)

Артем Лисогор в інтерв'ю "Суспільне Донбас":

- вже рік як гуманітарні хаби із пунктів видачі продуктів переформатували роботу і додатково надають десятки видів послуг;

- важливо зберегти кадровий потенціал медичних, освітніх та інших закладів до моменту деокупації; 

- росія максимально ускладнила виїзд з окупованих регіонів людей, які бажають евакуюватися на підконтрольну Україні територію.

Ми тричі ставали живим щитом, не пускаючи ворога, – луганський оперативник Андрій Хмелевський

Поліцейський на псевдо Хмель у складі зведеного загону ніс службу на деокупованих територіях, брав участь у стабілізаційних заходах під час Слобожанського контрнаступу. Правоохоронець відзначений державною нагородою «За врятоване життя». 

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 25 квітня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 25 квітня, ранок:

У літніх таборах дітей з «лнр» готуватимуть захищати росію, у Сватовому збираються «віджати» понад 500 житлових приміщень, ворог штурмував поблизу Невського

«Окупанти намагалися просунутися в бік Невського. Їхня наземна активність також спостерігалася у Серебрянському лісі та Білогорівці. По цих районах била й ворожа авіація. Втім, прорвати нашу оборону противнику не вдалося. Під артилерійський вогонь потрапили Стельмахівка та Макіївка. Понад 20 безпілотників росіян було зафіксовано біля Невського та Куземівки», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Також учора до Новолюбівки та Невського Красноріченською військовою адміністрацію доставлено тижневий запас хліба.