Архів новин

10 апреля 2024

Серійне виробництво та нові зразки ракет: у нашої «оборонки» є потрібні результати – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Коротко про цей день.

Провів нараду щодо нашої ракетної програми. Головком, міністр оборони, Мінстратегпром, керівники відповідних підприємств. Серійне виробництво, нові зразки ракет. Деталі не публічні, але в нашої «оборонки» є потрібні результати. І головне, щоб тепер армія реалізувала ці результати. Проговорив сьогодні й поточну ситуацію на передовій із Головкомом. Була також доповідь керівника ГУР.

Друге. Міжнародна робота.

Щовівторка та щоп'ятниці у Сєвєродонецькому хабі у Тернополі консультує психолог

Спеціаліст приймає з 12:00 до 15:00. Консультації індивідуальні і безкоштовні.

Послуги ВПО з Луганщини надає фахівець від Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за підтримки Норвезького Червоного Хреста.

Звертайтеся по вівторках та п’ятницях.

Адреса: вул. Грушевського, 5.

Як усиновити дитину під час війни?

Внаслідок повномасштабної війни в Україні значно збільшилася кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Тому чимало українців розмірковують про те, як дати їм шанс вирости у повноцінній родині.

За яких обставин можливо розпочати процедуру усиновлення і які документи необхідні, дивіться інфографіку.

Артем Лисогор привітав з п’ятою річницею заснування Служби судової охорони

Голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор нагородив начальника територіального управління Служби судової охорони у Луганській області Вячеслава Абрамова з нагоди п’ятиріччя утворення Служби.

Очільник Луганщини вручив Почесну грамоту облдержадміністрації та наголосив: «Вкрай приємно нагороджувати офіцерів, які не зрадили присязі, які досі у строю та готові до повернення додому».

"Ніхто не був народжений для війни, але кожен розуміє необхідність захисту країни", - Артем Лисогор вручив Знаки пошани «Захиснику Луганщини» сімом військовослужбовцям, які захищали Рубіжне та Лисичанськ

Хлопці перебували на строковій службі, коли ворог наступав на нашому напрямку. На плечі цих молодих бійців лягла велика відповідальність, з якою вони гідно впоралися. 

З мужністю, честю та звитягою кожен з них став на захист держави і рішуче виконував поставлені бойові завдання. 

Очільник Луганщини подякував бійцям за оборону нашого краю та зазначив, що усім демобілізованим військовослужбовцям буде надано підтримку і в цивільному житті, адже після служби вкрай необхідно допомогти їм інтегруватися у всі соціальні сфери.

У четвер роз’яснення з пенсійних питань надаватимуть у Харкові

11 квітня представник ГУ ПФУ в Луганській області здійснить прийом внутрішньо переміщених осіб в Харкові. 

Звертайтеся з 10:00 до 13:00 до хабу Попаснянської громади.

Адреса: м. Харків, майдан Конституції, буд. 1, під’їзд 5.

Артем Лисогор узяв участь у нараді з облаштування бомбосховищ у медзакладах

Очільник Луганщини долучився до онлайн-наради під головуванням Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка з питань створення безпечних умов у закладах охорони здоров’я.

Днями Уряд прийняв постанову «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах охорони здоров’я».

Щочетверга у хабі Сєвєродонецької громади в Дніпрі можна отримати первинну медичну допомогу

Лікарі КНП «Сєвєродонецький центр первинної медико-санітарної допомоги» надають допомогу там щочетверга з 10:00. до 13:00. 

Вони можуть провести огляд, проконсультувати та оформити декларації.

Адреса: м. Дніпро, пр. П. Калнишевського, 27К.

Грошова допомога надається Захисникам та Захисницям зі Сватівської громади

Для військових – жителів громади – передбачено виділення:

- по 15 000 гривень  – діючим військовослужбовцям ЗСУ, інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань;

- по 5 000 гривень  – мешканцям з числа осіб, які вступили до вищих військових навчальних закладів та станом на 1 січня 2024 року вже навчались там;

- по 30 000 гривень – одному зі членів сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України.

Волонтери Червоного Хреста проводять заходи з психологічної підтримки ВПО у хабі в Корсунь-Шевченківському

Більше 500 луганчан звернулися до хабів Гірської громади впродовж тижня.

На Київщині та на Хмельниччині вони одержували продуктові набори, а також зверталися з питань зайнятості, юриста та лікаря.

У хабі в Богданівці веде прийом адміністратор ЦНАПу, який консультує щодо реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна. А ще можна отримати допомогу щодо надання статусу дитини, постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Відвідувачам видавали продуктові набори від благодійників.

Через відсутність паспорту рф окупанти позбавляють пільг ветеранів Другої світової війни, на демонтованих в грудні дахах будинків в Рубіжному робота не проводиться, поблизу Невського росіяни намагалися вдарити вісьмома безпілотниками

«Протягом доби росіяни застосовували авіацію вздовж лінії фронту. Зокрема, завдали удари по Новоселівському та Твердохлібовому. Щонайменше вісім ворожих БПЛА спробували уразити позиції наших військових в районі Невського», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Із різного типу озброєння загарбники відкривали вогонь по Невському та Макіївці. Зокрема, зі ствольної, реактивної артилерії, мінометів.

Штурми противника відбито поблизу Андріївки на Куп’янському напрямку та Білогорівки – на Бахмутському.