Прес-центр10 квітня 2024, 12:04

Артем Лисогор узяв участь у нараді з облаштування бомбосховищ у медзакладах

Очільник Луганщини долучився до онлайн-наради під головуванням Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка з питань створення безпечних умов у закладах охорони здоров’я.

Днями Уряд прийняв постанову «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах охорони здоров’я».

Субвенція, обсяг якої становить 1 млрд гривень, спрямовується виключно на реалізацію проектів, пов’язаних із новим будівництвом, реконструкцією та капітальним ремонтом захисних споруд цивільного захисту та споруд подвійного призначення у закладах охорони здоров’я комунальної форми власності. 

Терміни реалізації таких проектів дуже стислі – до кінця поточного року.  Тож Віктор Ляшко наголосив, що найближчим часом мають бути визначені дедлайни основних етапів їх реалізації та почато їх впровадження. Зокрема, на розробку проектної документації відведений лише місяць. 

Пріоритет у фінансуванні буде надаватись прифронтовим територіям, які піддаються масованим обстрілам: Сумщина, Чернігівщина, Харківщина, Донеччина. 

Наразі медичні заклади Луганщини релоковані до безпечних регіонів України. Пріоритетність фінансування їх облаштування укриттями визначатиметься, виходячи з безпекових умов.

Міністр також наголосив, що кошти субвенції з державного бюджету будуть надаватись лише за умов співфінансування з місцевих бюджетів та виключно на ремонти бомбосховищ та укриттів.