Архів новин

11 апреля 2024

Меморандум між міськими радами допоможе в роботі з ВПО

Олександрійська міська рада підпише Меморандум про співпрацю з Попаснянською міською військовою адміністрацією. Це дасть можливість краще комунікувати і допомагати вимушеним переселенцям, які приїхали з Попасної та Луганської області в цілому.

 

Третьою стороною стане благодійна організація «Благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія» – основний міський хаб, що допомагає ВПО.

 

Із відвідувачами хабів Кремінщини проводять бесіди в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?»

Крім того, ще майже 400 продуктових наборів видали в гуманітарних осередках громади минулого тижня землякам-ВПО.

У Києві, Рівному, Дніпрі та Андрушівці приймали юристи, спеціалісти Центру зайнятості й Пенсійного фонду України, надавалися культурні, освітні, реабілітаційні, адміністративні, копіювальні та інші види послуг.

Телефони:

м. Рівне: 0958209742;

м. Київ: 0937687466, 0991852038, 0968996124;

м. Дніпро: 0664839248;

м. Андрушівка: 0663428365.

Під обстріл окупантів потрапили наші поліцейські, роздаючи допомогу у звільнених селах Луганщини

Сьогодні жителям Макіївки та Греківки вони привезли хліб та необхідні речі від Красноріченської селищної військової адміністрації.

У цей час росіяни обстріляли Макіївку із системи залпового вогню «Град». Снаряди розірвалися неподалік селян та співробітників поліції.

На щастя, серед місцевих мешканців ніхто не постраждав. У результаті обстрілу четверо співробітників поліції отримали акубаротравми, усім їм надано медичну допомогу.

Як оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Якщо людина не здатна до самообслуговування через стан здоров’я, вона може отримати послуги з догляду. Такі послуги можуть надаватись як комунальними, недержавними надавачами соціальних послуг, так і фізичними особами на професійній чи непрофесійній основі.

Детальніше про те, як оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю – на інфографіці.

Алгоритм дій тим ВПО, хто не отримав пенсію в квітні

Із 1 квітня відбулося призупинення виплат пенсії тим пенсіонерам, які отримали статус внутрішньо переміщених осіб до 24 лютого 2022 року та не пройшли ідентифікацію до 31 березня 2024 року, як того вимагала  постанова Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 року № 637 (зі змінами).

Алгоритм дій:

1. Необхідно звернутись до будь-якого відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Пенсійного фонду України в тому регіоні, де ви зараз знаходитесь, з наступними документами:

Педагоги Луганщини пройдуть тренінги з підвищення кваліфікації із впровадження стандартів реформи «Нової української школи»

Голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор узяв участь в обласній науково-практичній конференції «Розбудова Нової української школи в Луганській області: реалії та перспективи». Затвердили відповідну обласну програму.

Обладміністраціє має на меті об’єднати зусилля освітян на шляху до реформування та  підвищення якості освітніх послуг, впровадити стратегії НУШ в освітню систему  регіону в умовах дистанційного навчання. 

Громадськість та влада Луганщини обговорили шляхи об’єднання зусиль для відновлення громад

10 квітня у Києві відбулося експертне обговорення за участі начальників військових адміністрацій населених пунктів Луганської області, громадськості, представників міжнародного фонду «Відродження», науково-дослідницьких установ, засобів масової інформації та політичних партій, помічників народних депутатів України.

Центри підтримки сім'ї Старобільської РДА запрошують дітей на заняття в освітніх класах

Набір в освітні класи проводиться в Києві та Сваляві. Там організовані заняття:
- з розмовної української мови (м. Київ);
- зі швидкочитання (м. Київ);
- з англійської мови «MARY ENGLISH» (м. Свалява);
- з логоритміки (м. Свалява).

При виборі освітніх класів для дитини важливо врахувати її вік та інтереси, рівень знань та навичок, обрати зручний для неї розклад занять.

Номери телефонів для отримання додаткової інформації:
+380505120457 (Київ),
+380660658125 (Свалява).

Наталя Петренко: «Комісії при Конгресі – ще один крок до систематизованого розв’язання проблем місцевого самоврядування»

При Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України функціонують шість комісій. Їх діяльність є важливим кроком для розвʼязання проблем місцевого самоврядування.

Так вважає начальниця Шульгинської ВЦА (Луганська область) Наталя Петренко.

Майже всі кошти за обласними програмами минулоріч спрямовані на соціальні потреби луганчан – 254,7 млн гривень

Гроші скерували на підтримку внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, а також забезпечення належного функціонування восьми переміщених обласних лікувальних закладів.

Про це було зазначено під час підбиття підсумків реалізації регіональних цільових програм за 2023 рік.

Як зазначив перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов під час відповідної учорашньої наради, регіональні цільові програми є одним з дієвих інструментів комплексного вирішення питань збереження та відродження втраченого через війну потенціалу регіону. 

У Рівному приймають спеціалісти ЦНАПу Біловодської громади

Там надають 17 видів адміністративних послуг.

Адреса: м. Рівне, вул. Гайдамацька, будинок, 2-В.

Фахівець консультує в хабі за таким графіком:
- вівторок: 10:00-12:00;
- середа: 13:00-15:00;
- четвер: 10:00-12:00;
- п’ятниця: 10:00-12:00.

Телефони: 095-164-87-20; 050-333-86-39

В інші часи прийом ведеться за фактичною адресою тимчасового розташування Біловодської військової адміністрації: м. Рівне, вул. Словацького, 1. Телефон:  097-294-25-98.

У Довжанську поновлюють на військовому обліку шахтарів із виробничими травмами, у Рубіжному немає ліків – препарати шукають по оголошеннях, у деокупованих Невському та Новолюбівці готуються до посівної – замовили насіння

 

«Жителям звільнених сіл привозимо не тільки гуманітарну допомогу – як от хліб учора, чи продуктові набори на минулому тижні. Доправляємо ще й те, що вони замовляють – побутові речі, господарські матеріали, навіть насіння для прифронтової території. Попри постійні обстріли, у середу організували доставку жителям Невського та Новолюбівки», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Так, протягом доби Невське потерпало від мінометного вогню, по Новолюбівці вдарили з реактивної артилерії, по Макіївці – зі ствольної.