Прес-центр11 квітня 2024, 13:04

Наталя Петренко: «Комісії при Конгресі – ще один крок до систематизованого розв’язання проблем місцевого самоврядування»

При Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України функціонують шість комісій. Їх діяльність є важливим кроком для розвʼязання проблем місцевого самоврядування.

Так вважає начальниця Шульгинської ВЦА (Луганська область) Наталя Петренко.

«Робота комісій спрямована допомагати формувати політику держави в різних сферах, що мають прямий вплив на місцеве самоврядування. Це ще один крок до систематизованого вирішення проблем місцевого самоврядування, викликів воєнного часу та євроінтеграції. Кожна з комісій сфокусувала свою роботу на двох основних напрямках діяльності: стратегічне бачення та збір, верифікація, підготовка рішень щодо поточних проблем громад і регіонів», – підкреслила Наталя Петренко.

Наразі очільниця Шульгинської ВЦА є координаторкою від місцевих влад в комісії «Добре врядування».

Вона зазначає, що до участі в комісії подалося вже понад 100 людей, більшість з них представляють органи місцевого самоврядування.

«На першому засіданні комісії було озвучено більше 25 проблемних напрямків. Під головуванням очільника комісії Віталія Безгіна минув майже місяць роботи. І на фінальне засідання ми виходимо з чітким переліком напрацьованих напрямків та рішень на законодавчому та виконавчому рівнях», – зазначила Наталя Петренко.

https://www.congress.gov.ua/natalia-petrenko-komisii-pry-konhresi-shche-...