Архів новин

09 апреля 2024

Сєвєродонецький ЦНАП розширив кількість адмінпослуг до 32-х

Наразі Центр надання адміністративних послуг Сєвєродонецької міської територіальної громади тимчасово розміщений у гуманітарному хабі Дніпра.

Також адміністратори ЦНАПу здійснюють прийом заявників на віддалених робочих місцях у гуманітарних хабах Луганської області в містах: Київ, Тернопіль, Харків, Рівне, Черкаси.

У ЦНАПі можна отримати 32 адміністративні послуги, серед яких: 

Одинадцятикласниця з Кремінної – призер Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Переможців ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика визначено наказом Міністерства освіти і науки № 474 від 8 квітня 2024 року: https://mon.gov.ua/ua/npa/pro-rezultati-chetvertogo-etapu-xhiv-mizhnarod...

У фіналі, який відбувся в дистанційній формі 8 березня, змагалися 818 знавців української мови із закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти.

Ми повинні зробити все, щоб якнайбільше наших міст і громад були захищені – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Сьогодні – Харків, Харківщина. Багато питань для міста, для області.

У середу в Нижньодуванському хабі в Києві проконсультують юристи

10 квітня з 10:00 до 13:00 ВПО з Луганської області зможуть отримати юридичну консультацію від БФ «Право на захист» з наступних питань:

Український реабілітаційний центр із Сєвєродонецька здійснює перші кроки в підготовці до прийому пацієнтів

КНП «Український реабілітаційний центр» із Сєвєродонецька Луганської області здійснює перші кроки в підготовці до прийому пацієнтів на шляху до одужання й покращення стану здоров’я. 

Наразі, завдяки зусиллям меддиректорки КНП «Український реабілітаційний центр» Людмили Шипило, розробляються високі стандарти медичної практики для надання якісної допомоги пацієнтам з різними симптомами та діагнозами, а саме: 

Опитування щодо проблемних питань працевлаштування мешканців Луганської області

Воно проводиться Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності ОДА для визначення проблемних питань мешканців Луганщини, які  перемістилися до інших регіонів України.

Опитування допоможе із визначенням основних потреб, пов'язаних з працевлаштуванням на новому місці проживання.

Думка кожного важлива та буде врахована при визначенні подальших пріоритетних напрямів роботи з питань працевлаштування.

Понад мільйон гривень виділено з бюджету Кремінської громади на підтримку своїх мешканців

Громади Луганщини підтримують родини Захисників України та своїх громадян, які опинилися у складних життєвих обставинах.

В рамках «Програми надання матеріальної допомоги населенню Кремінської міської територіальної громади на 2024 рік» у квітні ще 30 кремінян отримали фінансову допомогу на суму понад 460 тисяч гривень. 

Так, матеріальну допомогу надано двом сім’ям загиблих Героїв (100 тисяч гривень), дев’ятьом військовослужбовцям, які наразі беруть участь у бойових діях (90 тисяч гривень) та одному - у зв’язку із пораненням (30 тисяч гривень). 

На пенсійні питання відповідатимуть у середу в Броварах

10 квітня з 13:00 до 15:00 відбудеться онлайн-консультація від фахівця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області у хабі при Сватівській громаді.

Адреса: м. Бровари, вул. Героїв України, буд. 30.

Представники місцевих органів влади Луганщини пройшли навчання на тему лідерства в умовах війни

У межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Луганської області відбулося навчання для представників місцевих органів влади «Пост героїчне лідерство в умовах криз і війни». 

Навчання проводила авторка та тренерка Наталія Кривда – докторка філософських наук, професорка КНУ імені Тараса Шевченка, викладачка курсу «Лідерство: теорія і практика в Единбурзькій бізнес школі (Велика Британія) в Україні», експертка МКІП та УКФ.

«Я вірний своєму театру»: Денис Пономаренко – актор Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру удостоєний звання «Заслуженого артиста України».

«Я вірний своєму театру»: Денис Пономаренко – актор Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру удостоєний звання «Заслуженого артиста України». 

Студентом Денис прийшов до театру у 2015 році  і до сьогодні залишається зі своїм колективом. 

Про нові підходи, історію театру та власну мотивацію працювати – Денис розповів в інтерв’ю. 

Вас удостоїли звання «Заслуженого артиста України». Це одна з найвищих нагород серед культурних діячів. Які емоції вона Вам принесла?

Алгоритм дій для майбутніх опікунів та піклувальників

Алгоритм дій для майбутніх опікунів та піклувальників

37 % видатків місцевого бюджету Рубіжанської громади минулоріч спрямовано на підтримку Сил оборони

У 2023 році 37 % коштів з місцевого бюджету пішли на підтримку Сил оборони, а також Захисників і Захисниць з Рубіжанської громади. 

Це – понад 90 мільйонів гривень.

Також з місцевого бюджету минулоріч виділено більше 12 мільйонів гривень для підтримки цивільного населення громади.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення рф, за 2022-2024 роки, на підтримку Українського війська з місцевого бюджету вже спрямовано понад 120 мільйонів гривень.
 

Призначено нового начальника Красноріченської селищної військової адміністрації

Президентом України Володимиром Зеленським 8 квітня 2024 року підписано відповідне розпорядження № 35/2024-рп.

Згідно з документом, начальником Красноріченської селищної військової адміністрації Сватівського району Луганської області призначено Хуторянського Михайла Анатолійовича.

У Львові попрощалися із захисником Сергієм Тиняновим з Луганщини

Сергій - уродженець міста Щастя. Навчався у місцевому ліцеї N°1, вищу освіту здобував на геологічному факультеті Львівського національного університету ім. Франка. Під час навчання завершив військову кафедру.

Працював менеджером зовнішньоекономічної діяльності. Цікавився філософією, наукою та історією України. Колекціонував книги і писав вірші. Любив спорт та хорошу музику, захоплювався грою на гітарі.

Під час повномасштабного російського вторгнення боронив Україну в лавах 113-ї окремої бригади ТрО регіонального управління «Схід». 

Багатогодинні перевірки влаштовують росіяни при спробі виїхати з «лнр» – деякі люди зникають, в Антрациті накопичилася заборгованість перед бюджетниками з 2022 року, по звільнених селах окупанти б’ють з авіації

«А саме, авіаційні удари загарбниками завдані по Стельмахівці, Макіївці, Серебрянському лісу. Крім того, у бік Макіївки відкривався вогонь зі стольної артилерії, по Невському – з мінометів. Від обстрілу з реактивної системи залпового вогню постраждала Новолюбівка.