Прес-центр11 квітня 2024, 19:04

Меморандум між міськими радами допоможе в роботі з ВПО

Олександрійська міська рада підпише Меморандум про співпрацю з Попаснянською міською військовою адміністрацією. Це дасть можливість краще комунікувати і допомагати вимушеним переселенцям, які приїхали з Попасної та Луганської області в цілому.

 

Третьою стороною стане благодійна організація «Благодійний фонд «Центр допомоги Олександрія» – основний міський хаб, що допомагає ВПО.

 

“Від початку повномасштабного вторгнення Олександрія прихистила понад 11 тисяч вимушених переселенців. Тож така співпраця дуже важлива для нашої громади. Це допомагає у цільовий спосіб підтримувати людей з тих громад, які приїхали до міста, забезпечувати їх необхідним і залучати до активної громадянської позиції”, – розповіла заступниця міського голови Ірина Чемерис.

 

 

Заступниця керівника Попаснянської військової адміністрації Марина Бондарева поспілкувалася з попаснянами, які проживають в Олександрії. Говорили про державні відшкодування у раз втраті житла, шляхи отримання гуманітарної допомоги від Попаснянської громади та можливість створити власні громадські організації, що можуть співпрацювати з різними донорами.

 

https://www.congress.gov.ua/memorandum-mizh-miskymy-radamy-dopomozhe-v-r...