Прес-центр11 квітня 2024, 10:04

Майже всі кошти за обласними програмами минулоріч спрямовані на соціальні потреби луганчан – 254,7 млн гривень

Гроші скерували на підтримку внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, а також забезпечення належного функціонування восьми переміщених обласних лікувальних закладів.

Про це було зазначено під час підбиття підсумків реалізації регіональних цільових програм за 2023 рік.

Як зазначив перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов під час відповідної учорашньої наради, регіональні цільові програми є одним з дієвих інструментів комплексного вирішення питань збереження та відродження втраченого через війну потенціалу регіону. 

Про результати моніторингу виконання регіональних програм за 2023 рік доповів директор Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Ігор Куденко. 

Так, на реалізацію 8 з 13 програм, які діяли упродовж 2023 року, було спрямовано 256,9 млн гривень. Реалізація трьох програм здійснювалась без залучення фінансових ресурсів. 

Виконання ще двох програм в умовах проведення активних бойових дій на території Луганської області, окупації значної її частини, не є можливим до моменту звільнення та відновлення територій.

Головним джерелом фінансування програм стали кошти обласного бюджету – 208,1 млн гривень або 81 % від загального обсягу. На другому місці місцеві бюджети – 24,0 млн гривень (9,3 %). На третьому – кошти інших джерел – 16,7 млн гривень (6,5 %). Кошти державного бюджету у загальному обсязі фінансування склали 8,2 млн гривень (3,2 %).

Найбільший обсяг ресурсів в сумі 254,7 млн гривень від загального обсягу фінансування за всіма напрямами прийшовся на програми соціального напряму. 

Під час доповіді було наголошено на необхідності забезпечення належного контролю відповідальними виконавцями шляхом перегляду та корегування завдань і заходів програм, їх фінансових ресурсів відповідно до реальних умов та можливості бюджетного фінансування, приведення у відповідність планових та фактичних джерел фінансування.

Крім того, у поточному році закінчується реалізація низки діючих регіональних програм. У рамках наради обговорили перспективи розроблення нових програм та діючих – на новий період.

Із підсумками реалізації регіональних цільових програм за 2023 рік можна ознайомитися за посиланням http://surl.li/slsjp