Прес-центр8 квітня 2024, 08:04

Чоловіків в Рубіжному змушують раз на місяць з’являтися у військкоматі, у «народній міліції лнр» підвищений рівень самогубств, Макіївка та Невське – під прицілом росіян

«Чергові спроби противника просунутися зупинили наші захисники Білогорівки. Ворог там тисне постійно. Як і поблизу Тернів. Більш спокійно доба минула на Куп’янському напрямку фронту, – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Наша звільнена Макіївка потрапила під вогонь мінометів та артилерії. По Невському росіянами здійснені артобстріли».

У вечірньому звернені Глава держави Володимир Зеленський відзначив внески 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади на Лиманській ділянці та 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка – на Куп’янській.

У Рубіжному співробітники військкомату полегшили собі роботу. Зобов’язали осіб чоловічої статі добровільно з’являтися щомісяця. Відсутність свіжої позначки при перевірці документів на вулиці або вдома – ще один привід мобілізувати.

У рядах так званої «народної міліції лнр» різко збільшився рівень випадків суїциду. На цю проблему загарбники довгий час не звертали уваги, доки відсоток самогубств не досяг загрозливої позначки. Місцеві психологи у психіці окупантів не розібралися. Тепер чекають на російських.