Прес-центр8 квітня 2024, 14:04

Підготовка до деокупації: на Луганщині співробітники РДА пройшли курси з підготовки до національного спротиву

Співробітники Старобільської РДА, що на Луганщині, пройшли курси з підготовки до національного спротиву. Йдеться про тих працівників, які включені до складу мобільної групи, і першими будуть працювати на деокупованих територіях.

Кожен працівник має бути готовий реагувати на події, що відбуватимуться, взаємодіяти з цивільними та військовими, тож держслужбовців навчали домедичній допомозі (тактичній та цивільній), алгоритмам надання допомоги за протоколами ТССС, правилам поводження зі стрілецькою зброєю, стрільбі  з АК-74 та РПГ-22 у інтерактивному тирі.

Необхідними знаннями та навичками ділилися  інструктори Центру підготовки населення до національного спротиву Департаменту муніципальної безпеки КМДА.  Це люди, що мають військовий досвід, проходили стратегічні навчання  з інструкторами країн НАТО.

Окремим напрямом є інженерна підготовка. Луганська область наразі має чи ненайбільший рівень забруднення території мінно-вибуховими предметами, тож  ретельна увага була приділена основам мінно-вибухової безпеки. 

Фахівців органів влади також навчали побудові комунікації з місцевим населенням, організації евакуаційних заходів тощо. Адже мобільна група має бути готовою до роботи у кризових ситуаціях, до емоційного та фізичного перевантаження. 

Водночас працівники Старобільської РДА аналізують досвід колег з деокупованих територій та працюють над розробкою дієвого плану відновлення Старобільського району, складанням проєктів за стандартами донорських організацій, залученням експертів для оцінки економічних втрат і планування шляхів виходу з кризи. До цієї роботи залучили науковців КНЕУ імені Вадима Гетьмана.

https://www.congress.gov.ua/spivrobitnyky-starobilskoi-rda-proyshly-kurs...