Прес-центр7 квітня 2024, 21:04

Міжмуніципальне співробітництво у сфері цивільного захисту – ініціатива Шульгинської громади з Луганщини

Громади Луганщини релокувались до інших регіонів країни, тож усі проблеми вирішуються спільно з керівництвом приймаючих територій.

Аби розширити можливості щодо захисту населення Шульгинська СВА розробила «пілотну» версію меморандуму про співпрацю у сфері цивільного захисту між громадами, що передбачає міжмуніципалітетну консолідацію зусиль в даному напрямі.

Меморандум містить положення про обмін ресурсами та їх акумулювання, навчання та тренування, спільне планування евакуаційних заходів та інші дії, спрямовані на забезпечення безпеки та захисту громадян у разі небезпеки чи кризової ситуації.

Зокрема документ містить такі розділи: «Мобілізація ресурсів та підтримка населення», «Координація дій та захист інфраструктури», «Підвищення готовності та тренування населення», «Підтримка морального духу та солідарності», а також «Забезпечення сприятливих умов для дітей та уразливих груп населення».

Наразі Шульгинська СВА вже отримала згоду на встановлення партнерських відносин від Гришковецької селищної ради Бердичівського району Житомирської області та Ясінянської селищної ради Рахівського району Закарпатської області.