Прес-центр7 квітня 2024, 11:04

Очільник Луганщини Артем Лисогор підбив підсумки тижня з 1 по 7 квітня

Він повідомив, що після останньої масованої ракетної атаки рф Урядом прийняте рішення не згортати пункти незламності, аби забезпечити першочергові потреби людей у будь-якій ситуації.

Виходячи з наявних можливостей, наші гуманітарні хаби також будуть виконувати основні функції пунктів незламності. Наразі усі вони укомплектовані автономними джерелами живлення, проте для сталої роботи хаби необхідний стабільний зв’язок. Тож обласна комісія з питань ТЕБ та НС виділила додатково сім терміналів Starlink з регіонального матеріального резерву для громад, які їх не мали.

Стан реалізації проєкту «Покращення житлових умов ВПО на Сході України» було обговорено під час наради під головуванням Віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук. Нарешті справа рушила. Облдержадміністрація координує взаємодію з МОМ, яка виступає донором будівництва, за наявними проєктами.

Одночасно триває підготовка до деокупації області: на минулому тижні відбулася онлайн-зустріч з представниками регіону Лаціо (Італія) та Люблінського воєводства (Польща), з яким укладено угоду про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво.

Артем Лисогор призначив позаплановий аудит Новопсковської селищної ВА Старобільського району. Аудитори перевірять законність та достовірність витрат на оплату праці.

У разі виявлення фінансових порушень результати аудиту будуть передані робочою групою «Прозорість та підзвітність» до правоохоронних органів для надання правової оцінки.

Голова облдержадміністрації також повідомив, що Лисичанська та Гірська громади надали матеріальну допомогу Захисникам України та їх родинам. Виплати отримали 44 військовослужбовці від Гірської МВА та 39 - від Лисичанської МВА. Загальна сума підтримки склала 2,1 млн грн.