Прес-центр26 квітня 2024, 12:04

«Українці знову стоять на заваді ядерній катастрофі» - Артем Лисогор зустрівся з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС з Луганщини

 

«Шановні ліквідатори! Людство назавжди у невідплатному боргу перед вами. Ви були серед 13 тисяч луганчан, які ціною власного здоров’я, а дехто і – життя, захистили світ від «мирного атому». На жаль, багатьох з тих, хто ліквідував наслідки вибуху на ЧАЕС ми вже втратили. А ті, хто сьогодні з нами, не можуть спокійно та мирно жити. Адже Україна знову стоїть на заваді черговій катастрофі, через ядерний терор рашистів», - наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.  

рашистам байдуже на страждання «променевої хвороби», на ліквідаторів, які ціною власного здоров’я врятували, у тому числі, й їхніх дітей, на своїх «солдатів», яких вони відправили рити окопи в Рудому лісі. Їхнім першим стратегічним об’єктом – стала саме ЧАЕС, на територію якої вони зайшли 24 лютого 2022 року. Тепер «Рудий ліс» з ними назавжди – і не тільки у нічних кошмарах.

Головна зброя росіян не «Гради» та «Калібри», а безжалісний цинізм, з яким вони знищують усе живе на своєму шляху. Вони захопили Запорізьку атомну електростанцію, порушуючи абсолютно всі протоколи та домовленості, які сьогодні має цивілізований світ. Українці знову стоять на заваді ядерній катастрофі.

«Шановні, ліквідатори, - це ваші сини знову рятують світ! Пекельний вогонь цієї війни тільки висвітив велич вашого подвигу. Бажаю кожному із вас витримати нові випробування долі! Здоров’я та миру вам і вашим родинам!», - додав очільник Луганщини та вручив ліквідаторам заслужені відзнаки.

Почесною Грамотою облдержадміністрації нагороджено чотирьох ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС з Луганської області. 
-  Бутенка Сергія
-  Любого Ігоря
-  Міщенка Олега
-  Шестакова Ігоря

Вони були одними з тих, хто стали щитом проти ядерної загрози для майбутніх поколінь українців та усієї Європи.