Прес-центр26 квітня 2024, 16:04

Луганщина поглиблює співпрацю з Німеччиною щодо відновлення територій після деокупації

Між Сєвєродонецькою МВА та компанією Rekers GmbH Maschinen- und Anlagenbau (Gesellschaft mit beschränkter Haftung) укладено Меморандум про співробітництво щодо налагодження на території Сєвєродонецької громади виробництва легких наповнювачів нового покоління для бетону та будівельної галузі в цілому із  використанням пристрою «Sandosit». Зокрема, для відбудови житлово-комунального фонду громади, об’єктів критичної інфраструктури, дорожнього будівництва тощо  після деокупації Сєвєродонецька.

Підвалини для такого співробітництва були закладені на Міжнародній виставці-конференції ReBuild Ukraine у листопаді минулого року у Варшаві (Польща), під час якої Сєвєродонецька громада презентувала потенційним інвесторам проєкти відновлення міста після звільнення від окупації.

В рамках Меморандуму Rekers GmbH Maschinen- und Anlagenbau (Gesellschaft mit beschränkter Haftung) зобов’язується надати всебічну допомогу у налаштуванні процесу виробництва легких наповнювачів на території Сєвєродонецької міської територіальної громади Луганської області.

Зокрема, надати пристрій «Sandosit»,  допомогу в його транспортуванні, введенні в експлуатацію, шеф-монтажі та встановленні на місці розташування. А також провести навчання виробничого персоналу, забезпечити консультативну та організаційну допомогу з питань організації процесу виробництва.

Німецька компанія висловила готовність сприяти пошуку міжнародних інвесторів для покриття фінансових витрат, пов’язаних з процесом налагодження на території Сєвєродонецької громади такого виробництва.

https://www.congress.gov.ua/luhanshchyna-pohlybliuie-spivpratsiu-z-nimec...