Прес-центр6 квітня 2024, 11:04

Знову вирощує полуницю після повернення з фронту, тепер на Полтавщині – історія Юрія Кушніра з Алчевська

 Юрій Кушнір у мирні часи працював у Алчевську на металургійному комбінаті, був депутатом міськради та активістом. А у 2014 році став зі зброєю захищати рідний край від російської навали. 

Після демобілізації заснував власне фермерське господарство «Полуничний рай», яке зруйнувало російське повномасштабне вторгнення. Тоді Юрій уже вдруге пішов боронити країну.

Зараз чоловік намагається будувати цивільне життя вже на Полтавщині, де чекає на повернення з фронту дружини, і знову починає вирощувати полуницю.
…У 2014 році разом з однодумцями він організовував антиросійські мітинги в Алчевську. А 4 травня вони зняли з будівлі міськради «триколор лнр». Замість нього активісти підняли синьо-жовтий прапор.

Після цього один із силовиків попередив їх про каральну операцію, яку окупанти готували проти активістів – треба було негайно виїжджати з міста. Юрій поїхав до Старобільська – так й опинився в батальйоні територіальної оборони «Айдар», що дислокувався в селі Половинкине. 

Там Юрій познайомився зі своєю теперішньою дружиною — Світланою. Вони разом воювали в «Айдарі». Світлана демобілізувалася восени 2017 року, а Юрій — навесні 2019-го.

Після повернення з фронту Юрій з дружиною почали будувати своє цивільне життя на Старобільщині, звідки Світлана родом. Вирішили створити сімейний бізнес — вирощувати полуницю.

24 лютого 2022 року Юрій прокинувся дуже рано. Дружина теж вже не спала, бо вибухи ставали все гучнішими.

Юрій Кушнір одразу почав телефонувати своїм побратимам, бо окупанти швидко просувалися в бік Старобільська.

Великою групою у 60-70 осіб дісталися Сєвєродонецька. Звідти частина добровольців поїхала на Дніпро, інші рушили на Київ.

Коли Юрію виповнився 61 рік, його демобілізували. Продовжити контракт не дозволили через стан здоров'я.

Після цього Юрій Кушнір оселився на Полтавщині, де вирішив відновити свою справу.

Минулоріч з USAID привезли чоловікові на Полтавщину всю техніку, що він виграв по гранту напередодні повномасштабного вторгнення – трактор та причеп до нього, ємність для води та помпу, фрезу для розпушування ґрунту.
Юрій має земельну ділянку у пів гектара, де планує встановити ще чотири теплиці для італійської полуниці.

Детальніше: https://svatove.city/articles/352260/istoriya-ajdarivcya-yuriya-kushnira...