Прес-центр14 квітня 2024, 15:04

Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії

Пенсійний фонд України опрацював інформацію з публічних реєстрів, автоматизованих та інформаційних систем і виявив 50 717 домогосподарств, які потенційно можуть одержувати житлову субсидію, але наразі за отриманням виплати не зверталися.

В електронних кабінетах потенційних отримувачів житлової субсидії на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України розміщено повідомлення, яким проінформовано про можливість одержувати виплати.

Як перевірити, чи є ваше домогосподарство потенційним субсидіантом?

Для цього потрібно зробити кілька кроків.

1. На вебпорталі Фонду (https://portal.pfu.gov.ua) у правому верхньому кутку екрану натисніть кнопку “Вхід” та авторизуйтесь за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), Дія. Підпису або ID.GOV.UA.

2. На панелі зліва оберіть розділ “Мої повідомлення” та перейдіть у вкладку “Індивідуальні повідомлення”. Якщо вас визначено потенційним отримувачем житлової субсидії, то тут ви зможете ознайомитись з відповідною інформацією від Пенсійного фонду України.

Покроковий алгоритм подання спрощеної заяви на призначення житлової субсидії: https://www.pfu.gov.ua/2160099-subsydiya-v-odyn-klik-podayemo-sproshhenu...

Відеоінструкція подання спрощеної заяви на призначення житлової субсидії: https://www.youtube.com/watch?v=CSxZMiU71nc&t=2s