Прес-центр16 квітня 2024, 12:04

Дружина загиблого Захисника України з Луганщини допомагатиме жінкам долати втрату близьких

Ірина Сельницька, вдова загиблого військовослужбовця 111-ї бригади ТрО ЗСУ Сергія Сельницького увійшла до Ради родин загиблих Захисників і Захисниць України при Міністерстві у справах ветеранів України.

Жінка проживала з чоловіком у Сокологірську (Первомайськ), що на Луганщині. Після окупації рідного міста російськими «проксі» у 2014 році подружжя переїхало до Лисичанська, який тоді був містом, деокупованим силами ЗСУ та НГУ. Зараз Ірина вже двічі переселенка та проживає на Львівщині.

З 2016 року Сергій добровольцем вступив до лав Збройних Сил України, аби звільнити рідне місто, брав активну участь у АТО. З початком повномасштабного вторгнення рф, також добровольцем, приєднався до Луганської 111-ї бригади ТрО. 

Ірина є людиною з активною громадянською позицією, ініціаторка створення та керівниця ГО «Міст 3.10», яка зареєстрована у 2017 році та об’єднала переселенців Луганщини та місцевих жителів громад. Головним завданням організації є захист прав і свобод вразливих верств населення, в тому числі жінок та дітей, за рахунок вирішення суспільних інтересів через неформальну освіту та культурно-мистецьку діяльність, адвокацію громадських ініціатив та розвиток демократичних засад місцевого самоврядування.

Рада родин  загиблих Захисників і Захисниць України є постійно діючим консультативно-дорадчим, колегіальним органом при Мінветеранів, утвореним з метою сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики у сфері соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України. Ірина Сельницька у Раді є представницею від Луганщини та  бере активну участь у досягненні мети у її роботі.

У цей важкий час перед родинами загиблих ветеранів війни постає багато проблемних питань. Тому Ірина Сельницька пропонує родинам загиблих військовослужбовців об’єднуватися, щоб разом робити їх аналіз,  узагальнення та разом напрацьовувати пропозиції щодо визначення шляхів, механізму та способу їх вирішення і доносити вже спільне бачення  Міністру у справах ветеранів України.

Для комунікації надає свій номер телефону 0955513531, електронна пошта bridgh03.10.16@gmail.com.

Вона переконана, що участь небайдужих земляків допоможе захищати права сімей загиблих військоворслужбовців України.

Рада родин загиблих Захисників та Захисниць  ставить перед собою завдання забезпечення єдиних соціальних гарантій та державної підтримки усіх членів сімей загиблих/померлих Захисників та Захисниць України, починаючи з 2014 року і надалі, закріплення на законодавчому рівні обов’язкового перерахунку пенсійних виплат раз на два роки, без особистого звернення отримувача пенсії по втраті годувальника з числа членів сімей загиблих Захисників та Захисниць України,  врегулювання питання надання переліку документів для надання статусу «Сім’ї загиблих, померлих Захисників та Захисниць України» родинам, чиї рідні загинули в період АТО». 

Крім того, напрацювання щодо надання послуг ментального та фізичного здоров’я, психологічної підтримки, якісного і безкоштовного лікування та протезування, санаторно-курортного лікування членів сімей загиблих, гідного вшанування пам’яті полеглих, врегулювання питань безкоштовного проїзду міжрегіонального сполучення для всіх членів сімей загиблих та питання виїзду за кордон членів сімей загиблих.