Прес-центр16 квітня 2024, 17:04

Луганські ТЦК та СП відповідають усім вимогам до проведення військово-лікарської експертизи у Збройних Силах України

Перший заступник  голови облдержадміністрації Олексій Смирнов та заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська узяли участь у засіданні «круглого столу» Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів щодо реформування системи медико-соціальної експертизи та військово-лікарських комісій.

Із 2022 року в області відновлено діяльність  КЗ «Обласний центр медико-соціальної експертизи», у складі якого функціонують обласна та спеціалізована нейроофтальмологічна медико-соціальні експертні комісії.

У 2023 році обласною МСЕК розглянуто 834 медико-експертні справи, від початку 2024-го – 170 справ. 

При усіх районних територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки і обласному ТЦК та СП створено п’ять позаштатних постійно діючих військово-лікарських комісій.

Основне навантаження щодо проведення обстежень покладене на позаштатні постійно діючі військово-лікарські комісії при Луганському обласному та Сєвєродонецькому районному ТЦК та СП.

Усі комісії укомплектовані фахівцями та медобладнанням, відповідно до вимог Положення про військово-лікарську експертизу у Збройних Силах України.

На обласному рівні вживаються заходи щодо підвищення якості підготовки та достовірності медичної документації. Проведене навчання щодо заповнення документів МСЕК і ЛКК.

Перевірку обґрунтованості рішень медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності, прийнятих у період дії правового режиму воєнного стану в Україні, здійснює регіональна робоча група.