Прес-центр4 квітня 2024, 09:04

4 квітня відзначається Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки і допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням

Ця страшна і підступна зброя вкрала і скалічила безліч людських життів. Наразі Луганщина – регіон з чи не найвищим мінним забрудненням. 

Аби підготуватись до роботи на звільнених територіях, Луганська облдержадміністрація підписала Меморандум про співпрацю із The HALO Trust в Україні – організацією, яка займається гуманітарним розмінуванням.

Перша група демінерів з числа ВПО з Луганщини завершує навчання. Практичний вишкіл майбутніх демінерів відбувається на полігоні The HALO Trust у Харківській області.

Наразі в організації працюють 24 групи нетехнічного обстеження, п’ять груп механічного розмінування та 21 група демінерів.

Учбовими центрами вже підготовлено 900 фахівців з гуманітарного розмінування. Завдання підготувати 1 600. 

Навчання триває 25 днів та є оплачуваним. Заробітна плата демінера становить близько 34,0 тис. грн, для співробітників передбачений повний соціальний пакет та страхування від нещасного випадку.

За додатковою інформацією, питань та запису на навчання за фахом демінер з гуманітарного розмінування звертатися за телефоном: 0 800 300 662, а також за посиланнями:

(м. Миколаїв)

(м. Харків)