Прес-центр27 травня 2023, 10:05

27 травня – Всесвітній день екстреної медичної допомоги

Фахівці «екстренки» потрібні як в найекстремальніших умовах, так і в буденних ситуаціях — важко й уявити, наскільки широким є застосування їх навичок.

Працівники КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» проявили себе і в мирний час, і в період надзвичайних подій, продовжують виконувати свої обов’язки і під час воєнного стану.

Із 24 лютого 2022 року і до сьогодні надано екстрену медичну допомогу 8218 особам. З самого початку військової агресії рф організована евакуація співробітників та майна підприємства до Дніпра, де розгорнута робота відділів закладу. Протягом березня-липня 2022 року здійснено 45 рейсів з Дніпра в міста Луганської області, які на той час були підконтрольні владі України.

В ході цих рейсів силами працівників закладу доставлялась гуманітарна допомога для закладів охорони здоров’я Луганської області та було евакуйовано 35 поранених і важкохворих пацієнтів.

На виконання покладених завдань Командування Медичних Сил ЗСУ, з грудня 2022 року по травень 2023 року з різних регіонів України евакуйовано понад 400 осіб.

Підприємство включено до складу координаційних центрів для проведення стабілізаційних заходів на деокупованих територіях Луганської області.

Співробітники чекають на визволення Луганщини та готові до відновлення системи екстреної медичної допомоги на території регіону.