Прес-центр20 грудня 2018, 09:12

Активізація інвестиційної діяльності – один із пріоритетних напрямів розвитку Станично-Луганського району

Станично-Луганською райдержадміністрацією розроблено перелік інвестиційних проектів і проектів, спрямованих на відновлення інфраструктури району, реалізація яких потребує залучення інвестиційних ресурсів. Про це розповіла в ході колегії начальник управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Ірина Степаненко під час презентації Проекту Програми економічного і соціального розвитку Станично-Луганського району на 2019 рік.

«З урахуванням наявних проблем в економіці та соціальній сфері району, основною метою Програми є втілення єдиної політики щодо створення умов для економічного розвитку району та забезпечення соціальними гарантіями всіх верств населення», – зазначила Ірина Степаненко.

За її словами, підготовлено перелік об'єктів, які потребують реконструкції та капітального ремонту для фінансування. Цей перелік внесений до програми соціально-економічного розвитку Станично-Луганського району на 2019 рік, до якого увійшли:

-капітальний ремонт житлового фонду;

-реконструкція, будівництво водовідведення, водопостачання та електричних мереж;

-капітальний ремонт закладів охорони здоров’я;

-капітальний ремонт шкільних та дошкільних закладів;

-капітальний ремонт будинків культури;

-проекти по благоустрою;

-капітальний ремонт дорожньо-транспортної інфраструктури та інше.

Загальна кошторисна вартість інвестиційних проектів за пріоритетними напрямками розвитку складає 1 млрд 87 млн грн.

«Одним із пріоритетних напрямків розвитку економіки району є активізація інвестиційної діяльності. Так, у районі постійно реалізуються заходи щодо формування позитивного інвестиційного іміджу району, налагодження співпраці з донорськими організаціями та міжнародними проектами», – зауважила Ірина Степаненко.

Так, для залучення додаткових інвестиційних ресурсів в економіку і соціальну сферу району проводиться робота щодо участі в конкурсах на отримання грантової допомоги, підготовлений ряд проектних пропозицій щодо фінансування проектів, спрямованих на розвиток місцевої інфраструктури.

У 2018 році було розроблено та направлено 6 проектів на загальну суму 155,7 млн грн. до конкурсного відбору проектів (програм), які можуть реалізовуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році.

Для участі в спільному з ЄІБ проекті «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» у 2018 році було відібрано ще 3 проекти на суму 13,3 млн грн.(пул 2а)

У 2018 році ведеться робота з реалізації інвестиційного проекту регіонального розвитку, що фінансується у 2018 році за рахунок ДФРР, «Придбання комунальної (спеціалізованої) техніки для потреб Станично-Луганського району». Загальна сума проекту – 24,4 млн грн. На теперішній час придбано 8 одиниць техніки на загальну суму 19,5 млн грн.

У 2018 році Петропавлівською селищною радою на Конкурс проектів місцевого розвитку було подано 5 проектів на загальну суму 654,2 тис. грн., та виграно з них 3 проекти на суму 577,5 тис. грн.

Згідно з проектами (програмами, мікропроектами) міжнародної технічної допомоги залучено грошових коштів за 9 місяців 2018 року більш ніж 7,3 млн грн.

На 01.10.2018 року для залучення іноземних інвестицій були подані проекти міжнародної технічної допомоги за підтримки країн-донорів, що реалізуються в Україні, на суму 45,3 млн.грн.