Архів новин

04 декабря 2018

3 грудня. Міжнародний день осіб з інвалідністю. Разом знищуємо стереотипи.

Це не свято. Це дата, яка нагадує всім нам, що для людей з інвалідністю потрібно створювати інклюзивне суспільство. Це дата звітування державних органів про те, що створено для таких людей.

Штабне тренування

Управління з питань цивільного захисту Луганської облдержадміністрації прийняло участь у штабних тренуваннях з органами управління цивільного захисту єдиної державної системи цивільного захисту щодо переведення єдиної державної системи цивільного захисту з режиму функціонування в мирний час на режим функціонування в особливий період.
Темою штабних тренувань були дії органів управління цивільного захисту єдиної державної системи цивільного захисту у разі переведення з режиму функціонування в мирний час на режим функціонування в особливий період.

Уряд запропонував нові принципи побудови адміністративно-територіального устрою України

Під головуванням Прем’єр – Міністра України Володимира Гройсмана, сьогодні у Києві відбулось засідання «круглого столу» з обговорення актуальних питань реформування місцевого самоврядування  та територіальної організації влади.

Участь у заході узяв заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко. Він разом з головою асоціації місцевих рад Луганської області Володимир Прокопенко  представили присутнім плани та перспективи моделювання адміністративно-територіального устрою Луганської області.

На Луганщину завітала делегація Представництва ЄС в Україні

Делегацію на чолі з заступником Голови Представництва Європейського Союзу в Україні Анніки Вайдеман зустріла заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.

Мета їх візиту – провести на Луганщині інформаційну кампанію «Будуймо Європу в Україні». Зокрема, протягом декілька днів для представників неурядових організацій, журналістів та учнівської молоді буде організовано низка навчальних заходів, спрямованих на сферу освіти, культури, спорту, підтримці малого та середнього бізнесу.

Анонс

ДО ВАШОЇ УВАГИ!

 Культурні заходи тижня:

05 грудня

11:00

Урочистий захід

Мінекономрозвитку запрошує експортерів взяти участь в опитуванні щодо лібералізації валютного регулювання

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запрошує експортерів взяти участь в опитуванні, метою якого є вивчення думок експортерів щодо лібералізації валютного законодавства країни.

Головним завданням опитування є визначення найбільших перешкод валютного регулювання для бізнесу, що здійснює зовнішньоекономічну діяльність.

З 1 грудня діють нові правила складання податкових накладних – ДФС

1 грудня 2018 року набув чинності наказ Міністерства фінансів України від 17 вересня 2018 року № 63, яким внесено зміни до форми податкової накладної та розрахунку коригування.

Про це йдеться у листі ДФС України від 27 листопада 2018 року.

Україна станом на 26 листопада 2018 року закрила 10 квот на безмитний експорт агропродовольчої продукції до ЄС

Станом на 26 листопада Україна закрила 10-ту квоту на безмитний експорт агропродовольчої продукції до ЄС, а саме на оброблений крохмаль. Наразі також використані квоти на мед, крупи та борошно, солод і пшеничну клейковину, оброблені томати, виноградний і яблучний соки, зернові (кукурудза і пшениця), вершкове масло та м'ясо птиці.

Крім того, майже використані квоти на крохмаль (95%) та часник (96%) відповідно.

Обговорюємо перспективні плани розвитку Луганщини: Сергій Савченко

«Рада регіонального розвитку стала майданчиком, де почули багато важливої інформації про основні досягнення області. А саме, як сьогодні на Луганщині запроваджується реформи з децентралізації, охорони здоров’я та освіти,  – зауважив ректор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка – учасник Ради регіонального розвитку».

Сергій Савченко також додав, що вищий навчальний заклад, який зараз тимчасово розташований у Старобільську, за підтримки обласної влади був відроджений та поновив навчальний процес.

Артисти Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії взяли участь у XXXII музичному фестивалі імені А. Кос-Анатольського та гідно представили область!

Фестиваль проходив на протязі трьох днів, з 30 листопада по 2 грудня 2018 року, у місті Коломия Івано-Франківської області. В рамках фестивалю відбувалися концертні заходи в міському палаці культури «Народний дім», музеї історії міста Коломиї та дитячій музичній школі №1 ім. Анатолія Кос-Анатольського.

Обласний педагогічний семінар «Фортепіанні твори композитора О.Гончарук в репертуарі учнів мистецьких шкіл»

Прекрасна робота двох викладачів-методистів вищої категорії-композитора,члена Національної спілки композиторів України ОЛЕНИ ГОНЧАРУК (Кремінська ДМШ) і керівника обласного методичного об'єднання піаністів ТАМАРИ ШЕВГУЛІДЗЕ (Рубіжанська МДШМ) була продемонстрована 1.12.2018 р., під час проведення обласного методичного заходу згідно Плану навчально-методичної роботи. 

Нова українська школа активно впроваджується на Луганщині

Сьогодні, 4 грудня, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик провела селекторну нараду з головами міських рад, райдержадміністрацій, селищних та сільських рад, присвячену забезпеченню умов для реалізації Концепції Нової української школи та заходів підтримки осіб з особливими освітніми потребами.

Участь у заході також взяли заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Ткачова та директор Департаменту фінансів ОДА Тетяна Анікієва.

За цей рік в області вже легалізовано понад 2250 робочих місць

Про це повідомлено сьогодні, 4 грудня, на апаратній нараді, яку провів виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Він наголосив на необхідності посилення заходів, спрямованих на легалізацію зайнятості населення та заробітної плати, погашення заборгованості з платежів до Пенсійного фонду та зі сплати єдиного соціального внеску.

Як сплачувати свій обов’язковий платіж субсидії

Як і в минулих опалювальних сезонах зекономлену субсидію можна використати для оплати в наступному місяці спожитого понад виділену соціальну норму газу, води чи електроенергії.

До прикладу, сім’ї була нарахована жовтнева субсидія (неповний опалювальний місяць) у розмірі 550 гривень. Обов’язковий платіж домогосподарства 820 гривень. Але у жовтні спожито лише 13 кубометрів газу, за що сплачено його фактичну вартість – 92,26 гривень. У наступному місяці сім’я має право розрахуватися за спожитий понад норму газ зекономленою в попередньому місяці субсидією.

ПРЕДСТАВНИЦТВО ЄС В УКРАЇНІ ПРЕЗЕНТУВАЛО НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

03 грудня 2018 року Департамент зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності організував спільну зустріч представників Луганської облдержадміністрації, Сєвєродонецької міськради з делегацією Представництва Європейського Союзу в Україні. Очолила делегацію д-р Анніка Вайдеман, заступник Голови Представництва ЄС в Україні.

Піротехніками вибухонебезпечних предметів не виявлено

Протягом минулої доби, 3 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 1,9 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

НА ЛУГАНЩИНУ ЗАВІТАЛА ДЕЛЕГАЦІЯ ПРЕДСТАВНИЦТВА ЄС В УКРАЇНІ

Сьогодні Департамент зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні» організував зустріч делегації Представництва Європейського Союзу на чолі із заступником голови д-ром Аннікою Вайдеман із заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик.

Присутні обговорили загальну соціально-економічну ситуацію в регіоні, процес децентралізації та ситуацію із внутрішньо переміщеними особами.

Децентралізація підвищує довіру до влади, – Сергій Філь за підсумками обласної Ради регіонального розвитку

Завдяки реформі децентралізації Україна перейде на новий, значно вищий рівень довіри до влади, – зазначив в.о. голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь 3 грудня під час брифінгу для ЗМІ.

Децентралізація – одне з головних питань, що обговорювалося на обласній Раді регіонального розвитку, організованої на виконання доручення Президента України.

1 грудня почали діяти нові ДБН щодо фасадної теплоізоляції, який дозволить щорічно заощаджувати до 15% тепла

З 1 грудня 2018 року офіційно вступили в дію оновлені державні будівельні норми щодо теплоізоляції фасадів (ДБН В.2.6-33:2018 «Конструкції зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією. Вимоги до проектування»), які, зокрема, передбачають впровадження європейських вимог до енергомодернізації фасадів.

Мета нових ДБН – повернути втрачені можливості людям з інвалідністю

У Мінрегіоні під головуванням Президента України Петра Порошенка відбулася Всеукраїнська нарада з питань створення безперешкодного середовища для осіб з інвалідністю. У своєму виступі Петро Порошенко наголосив, що важливим фактором доступності є універсальний дизайн або розумне пристосуванням об’єкта чи послуги.

Кабмін пропонує «продовжити дитинство» дітям-інвалідам

Сьогодні в дитячих будинках і будинках сімейного типу вихованці з числа дітей-сиріт та позбавлених піклування перебувають до 18 років. Виняток - якщо вони навчаються у вузах на стаціонарі. Тоді проживання в таких будинках дозволяється до 23 років або до закінчення навчального закладу.

Новини ООС: на Луганщині поранено військовослужбовця

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувалися 82-мм міномети, автоматичні та протитанкові гранатомети.

По позиціях поблизу східних околиць Попасної відкривався вогонь протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець отримав поранення.