Архів новин

21 декабря 2018

«Сяйво таланту» збирає найкращих

Культурно-мистецька акція «Сяйво таланту», яка проводиться щорічно до Дня Святого Миколая за участі обдарованих дітей та юнацтва Луганщини, відбулась сьогодні, 21 грудня, у приміщенні Сєвєродонецького обласного коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва. Кращі дитячо-юнацькі колективи Луганщини, які досягли успіху у різних видах мистецтва, презентували своє місто і район на головному підсумковому дитячому творчому заході області.

«Час прикрашати ялинку»

Передноворічний концерт «Час прикрашати ялинку», підготовлений викладачами і студентами спеціалізацій «Хорове диригування» та «Спів (академічний, естрадний)», відбувся 20 грудня 2018 р. у Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

В області розроблятимуть Регіональну цільову програму підтримки та адаптації внутрішньо переміщених на 2019 рік

Про хід виконання Регіональної цільової програми щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки на засіданні колегії облдержадміністрації доповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення – начальник управління соціальних гарантій і компенсацій Олена Гарькавець.

Підприємці Луганщини отримують фінансову допомогу з обласного бюджету

Надзвичайно важливі події як для бізнесу, так і Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації відбулися на цьому тижні.

17 грудня під керівництвом виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації, голови конкурсної комісії Сергія Філя відбулося засідання конкурсної комісії з підготовки та проведення конкурсного відбору суб’єктів малого і середнього підприємництва, яким буде надано з обласного бюджету часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами для реалізації проектів.

Культурні, освітні та медійні обміни зі Львівщиною матимуть продовження, – Сергій Філь

В облдержадміністрації підбили підсумки реалізації проекту «Змінимо країну разом» щодо культурних, освітніх та медійних обмінів між закладами Луганської і Львівської областей.

Здобутки 2018 року та плани на майбутнє обговорені під час зустрічі виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя та голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина.

Луганська область посіла перше місце за індексом обсягу сільськогосподарського виробництва

Про стан виконання державних та обласної програм підтримки агропромислового комплексу повідомив під час засідання колегії облдержадміністрації директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін. Він також підбив попередні підсумки збирання врожаю сільськогосподарських культур 2018 року.

На колегії Луганської облдержадміністрації затверджено Програму економічного і соціального розвитку Луганської області на 2019 рік.

20 грудня 2018 року відбулося засідання колегії Луганської обласної державної адміністрації, на якому було розглянуто проект Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2019 рік, розроблений Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму.

Як зазначив директор Департаменту економічного розвитку Сергій Медведчук, структура Програми вперше приведена у відповідність до Стратегії розвитку області та плану її реалізації, що спрощує моніторинг виконання зазначених планових документів та підвищує рівень їх прозорості.

У м. Сєвєродонецьку, 20 грудня, проведено робочу нараду з акушерства та гінекології

У м. Сєвєродонецьку, 20 грудня, проведено робочу нараду з акушерства та гінекології з порядком денним:

- Актуальні питання акушерських та гінекологічних кровотеч - аналіз надання невідкладної медичної допомоги в закладах охорони здоровʼя області. Доповідач: головний спеціаліст з акушерства і гінекології відділу з організації надання медичної допомоги дітям та матерям управління з організації надання медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров'я Луганської облдержадміністрації Сазонова І.Є.;

Про призначення державних стипендій видатним діячам охорони здоров'я

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації поздоровляє лікарів Луганщини:

- ДЯЧЕНКО Зою Василівну, завідувача Біловодської лікарської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини, лікаря загальної практики – сімейного лікаря комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Біловодської селищної ради Біловодського району Луганської області;

- КАРЛОВА Дениса Івановича, лікаря-хірурга хірургічного відділення комунального закладу «Щастинська міська лікарня Новоайдарського району Луганської області»;

Задля розвитку бізнес-середовища в області укладено Меморандум про співпрацю

Документ підписали директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації Сергій Медвечук та голова Правління ПАТ «Українська інноваційна компанія» Алла Ільюченко.

Мета – створення сприятливих умов для розвитку бізнес середовища в Луганській області, розширення доступу соціально незахищених верств населення до соціальних програм.

Так, у рамках Меморандуму сторони будуть надавати одна одній консультації, інформаційну підтримку, брати участь у заходах, проектах та програмах.

В облдержадміністрації розглянули проекти розвитку інфосфери та мережі автодоріг Луганщини

Сьогодні, 21 грудня, за участі заступника голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка відбулось засідання робочої групи з питань доцільності розроблення регіональних цільових програм та фінансування діючих за рахунок коштів обласного бюджету.

Робоча група розглянула нові редакції двох діючих регіональних програм з питань дорожнього будівництва та розвитку інформаційної сфери, а також проекти нових програм житлового кредитування внутрішньо переміщених осіб та особливості впровадження на території області Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

ЕКСПОРТНІ МОЖЛИВОСТІ ДО ІЗРАЇЛЮ ДЛЯ ВИРОБНИКІВ ГЛИНИ, ЦЕГЛИ, КЕРАМЗИТУ

Імпортер з Ізраїлю зацікавлений у партнерстві із висококваліфікованими українськими виробниками керамзиту (expandedclay), шамотної глини (chamotte), вогнестійкої (шамотної) цегли (heatresistancebricks/chamottebricks).

Піротехніками на Луганщині вибухонебезпечних предметів не виявлено

Протягом минулої доби, 20 грудня, піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 2 га місцевості у Попаснянському районі.

Вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Луганська область посіла перше місце за індексом обсягу сільськогосподарського виробництва

Про стан виконання державних та обласної програм підтримки агропромислового комплексу повідомив під час засідання колегії облдержадміністрації директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хлякін. Він також підбив попередні підсумки збирання врожаю сільськогосподарських культур 2018 року.

Співробітники СБУ привітали вихованців школи-інтернату у Гірському з Днем святого Миколая

У Луганській області співробітники Служби безпеки України привітали з Днем святого Миколая вихованців Гірської обласної загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату.

СБУ опікується цим інтернатом із 2015 року. Цього разу у День святого Миколая співробітники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях привітали малечу ще й від імені колег із Західної України – з УСБУ у Львівській області. Представники спецслужби взяли участь у святковому концерті та передали подарунки – книжки, розвиваючі ігри, солодощі, одяг.