Прес-центр21 грудня 2018, 12:12

В облдержадміністрації розглянули проекти розвитку інфосфери та мережі автодоріг Луганщини

Сьогодні, 21 грудня, за участі заступника голови облдержадміністрації Геннадія Іваненка відбулось засідання робочої групи з питань доцільності розроблення регіональних цільових програм та фінансування діючих за рахунок коштів обласного бюджету.

Робоча група розглянула нові редакції двох діючих регіональних програм з питань дорожнього будівництва та розвитку інформаційної сфери, а також проекти нових програм житлового кредитування внутрішньо переміщених осіб та особливості впровадження на території області Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

З новою редакцією Регіональної цільової програми дорожнього будівництва у Луганській області на 2016-2022 роки присутніх ознайомив начальник управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області Артем Арапов.

Під час обговорення Програми Геннадій Іваненко та директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА Сергій Медведчук зійшлися на думці, що приведення мережі автомобільних доріг області у належний стан є одним з пріоритетів області. Завдяки підтримці Уряду та коштам державного дорожнього фонду Луганщина має реальну можливість здійснити задумані плани.

Директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександр Костенко також презентував нову редакцію Регіональної цільової програми розвитку інформаційної сфери у Луганській області на 2016-2019 роки.

Реалізація Програми сприятиме створенню якісно нового інформаційного та комунікаційного середовища регіонального масштабу, запровадженню дієвої системи поширення офіційної інформації, у тому числі на тимчасово окуповану територію області.

Крім того, члени робочої групи розглянули та схвалили проект Регіональної цільової програми житлового кредитування внутрішньо переміщених осіб та членів їх сімей у Луганській області на 2019-2021 роки.

З особливостями впровадження на території області Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» та його практичним застосуванням у роботі структурних підрозділів облдержадміністрації ознайомив начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олег Тіхонов. Він звернув увагу присутніх на необхідність впровадження в Україні механізмів, які б дозволили оцінювати екологічні наслідки від реалізації як державних так і регіональних програм до їх затвердження. Так, відповідно до вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» розробники регіональних програм в обов’язковому порядку мають забезпечувати проведення їхньої стратегічної екологічної оцінки.