Прес-центр17 грудня 2018, 16:12

Актуальний коментар: на Луганщині вживаються заходи щодо готовності діяти під час воєнного стану

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко повідомив, що командування Збройних Сил України не виключає можливості повномасштабної агресії з боку РФ. Тому Луганщина має бути готова до будь-якого розвитку подій.

«На засіданні Ради оборони області ми прийняли низку рішень. Одне з них – провести збори евакуаційної комісії», – наголосив він.

Слід зауважити, що у разі загострення військово-політичної обстановки під обстрілами можуть опинитися 83 населені пункти Луганщини з населенням понад 130 тисяч осіб.

«Тож на зборах ми обговорили усі аспекти евакуації населення та визначили основні завдання і дії під час особливого періоду. Звісно, у разі необхідності. У першу чергу, евакуації підлягають маломобільні групи населення, діти, інваліди, пенсіонери. А це майже 60 тисяч населення», – відзначив Юрій Клименко.

До речі, розподіл проведення евакуації в межах області доведено до місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування.

Крім того, командуванням операції Об’єднаних сил визначено безпечні райони для евакуації населення, проживаючого в населених пунктів, розташованих поблизу зони ведення бойових дій.