Прес-центр3 березня 2024, 12:03

Алгоритм ідентифікації пенсіонерів-ВПО шляхом відеоконференцзв'язку

Пенсіонерам, які отримали статус внутрішньо переміщених осіб до 24 лютого 2022 року та отримують пенсію в АТ «Ощадбанк», слід пройти ідентифікацію до 31 березня 2024 року. Це можна зробити навіть за допомогою відеозв’язку.

Подати заяву на ідентифікацію у режимі відеоконференцзв’язку можна одним зі зручних способів:

1) через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України шляхом заповнення відповідного електронного бланка

або

2) за допомогою засобів телефонного зв’язку через Контакт-центр Пенсійного фонду України, зателефонувавши на один із номерів: 0800 503 753; (044) 281-08-70 або (044) 281 08 71.

Якщо ви обрали перший спосіб, то вам потрібно зайти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/.

У верхній частині екрана оберіть вкладку “Ідентифікація у режимі відеоконференцзв’язку” та натисніть на неї.

У формі, що з’явиться на екрані, заповніть усі поля:

- особисті дані;

- дані документу, що посвідчує особу;

- вкажіть адресу електронної пошти та надайте згоду на отримання повідомлень від Пенсійного фонду на неї;

- вкажіть номер телефону;

- з випадаючого списку оберіть спосіб проведення відеоідентифікації через один із запропонованих додатків: Google Meet, Signal, Skype, Telegram, Viber, WhatsApp, Zoom;

- за необхідності, вкажіть вид послуги, яку необхідно забезпечити під час відеоідентифікації (перекладач жестової мови, фізичний супровід персонального асистента або помічника тощо),

- оберіть вид звернення (на проведення фізичної ідентифікації).

- натисніть “Подати заяву“.

Отримавши від вас таку заяву, орган Пенсійного фонду України реєструє її, визначає дату та час проведення відеоконференції й інформує вас про них.

Сеанс відеоідентифікації проводиться у визначені дату та час в додатку, обраному вами, із застосуванням відеофіксації.

Після сеансу відеоконференції орган Пенсійного фонду України аналізує його результати та протягом 10 днів виносить рішення про встановлення/невстановлення особи.

Потім надсилає вам повідомлення про результат проведення фізичної ідентифікації шляхом відеоконференцзв’язку та проставляє у вашій заявці на відеоконференцзв’язок статус “виконано”.

Повторно зареєструвати заявку на проведення фізичної ідентифікації за допомогою відеоконференцзв’язку можна лише після переведення попередньої заявки в статус “виконано”.

У разі прийняття рішення про поновлення виплати пенсії нарахування буде проведено у найближчому виплатному періоді.