Прес-центр15 травня 2023, 08:05

Білогорівка і Діброва прийняли чергові авіаудари, у так званій «лнр» знов вимикають мобільний інтернет, в Рубіжному працюючі не бачили грошей з минулого року

З артилерії та мінометів росіяни вчора обстріляли Стельмахівку, Макіївку та Білогорівку.

«Багатостраждальна Білогорівка витримала ще й авіаудар. Уявіть, наскільки зруйнований населений пункт, який місяцями героїчно утримують наші хлопці. Ворог не може там просунутися, тому нищить його з артилерії та авіації. Ще один авіаудар зафіксовано в районі Діброви, – підкреслив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Наземної активності росіян минулої доби не спостерігалось. Це дало змогу розвести людям, які залишаються у прифронтових селах, гуманітарну допомогу – їжу, ліки, засоби гігієні і найнеобхідніші речі передбачені кожному».

У так званій «лнр» вчергове вимикають послугу мобільного інтернету. Приводом стала «бавовна» в Луганську та на околицях. Окупанти заявили про вибухи на території підприємств, що не працюють, однак чомусь вбачили в цьому загрозу безпеці і почали відключати сплачену наперед людьми послугу.

Та якщо, до прикладу, в Луганську місцеві мешканці зможуть жити і без інтернету, то у прифронтових містах життя як призупинилося після окупації, так і не відродилося.

У Рубіжному вже рік, як нічого не відновлюють. Не розбирають навіть завалів на місцях зруйнованих росіянами будинках, де, за словами свідків, залишаються тіла загиблих рубіжан. Окупаційній владі – байдуже.

У більш-менш вцілілих будинках розбиті дахи, не працює каналізація. Співробітники комунальної сфери не бачили грошей з минулого року. Замість заробітної плати отримують лише гуманітарку.