Прес-центр2 травня 2023, 08:05

Білогорівка зазнала ворожого авіаудару, окупаційна влада погрожує зняттям з обліку в лікарнях через неявку на примусові огляди дітей, для отримання водійського посвідчення рф медичний огляд не потрібен

Із двох боків намагався тиснути ворог минулої доби, – зазначає очільник Луганщини Артем Лисогор.

«Так, на Сватівщині росіяни спробували покращити тактичне положення поблизу зруйнованого вщент Новоселівського, але отримали разючу відсіч. Безуспішно наступав противник і на Білогорівку, – повідомив Артем Лисогор. – Також Білогорівку ворог атакував із повітря – наніс авіаційний удар».

Артилерійських обстрілів противника зазнали Макіївка, Діброва та Білогорівка.

Заміна водійських посвідчень на окупованих територіях упродовж трьох років відбуватиметься без складання іспитів на право управління транспортом та за відсутності медичного огляду.

Тобто, починаючи із 2014 року у так званій «лнр» водійське посвідчення міг отримати будь-хто і зараз байдуже, кому видадуть цей документ зразка рф – аби швидше.

Поспішають загарбники і з примусовою паспортизацію. Зокрема, окупаційною владою доручено прискорити видачу документів рф літнім жителям регіону.

Так, в одному з районів бажання отримати паспорт рф виявили лише 90 осіб літнього віку із близько 2000. Інших наказано паспортизувати до 1 липня.

Тривають примусові медогляди дітей на захопленій території Луганщини. У випадку неявки на медогляд батькам погрожують, що це потягне за собою зняття з обліку у дитячих лікарнях, неможливість отримання довідок для школи та садочків, а також направлень до вузькопрофільних спеціалістів у луганських лікарнях. Огляди проводять лікарі з рф.