Прес-центр19 квітня 2024, 13:04

Білолуцька громада Луганщини створює STEM-лабораторію для дітей-ВПО

Білолуцька громада, що на Луганщині, створює STEM-лабораторію для дітей з числа внутрішньо переміщених осіб у Києві.

Інноваційний освітній простір стане осередком творчості для учнів з технічним розумовим складом, на її базі діти зможуть вивчати інформатику та техніку, проєктувати власні пристрої, програмувати та створювати 3D-моделі.

Проєкт реалізується спільно з Молодіжною радою Білолуцької громади та Білолуцьким ліцеєм за підтримки Старобільської РВА.

Наразі вже облаштоване приміщення, триває процедура закупівель обладнання. Це техніка, яка дозволить дітям навчитись 3D-моделюванню, інженерній справі, розробці автоматизованих систем та програмуванні розумних пристроїв.

Громада працює над залученням інвесторів та кадровим забезпеченням лабораторії.

Передбачається, що після деокупації Луганщини STEM-лабораторія буде впроваджена в освітній процес Білолуцького ліцею. 

Ідея створення високотехнологічного освітнього простору з’явилась після відвідування керівництвом громади STEM-центру при приватній школі Liko-School у Києві.

«STEAM-освіта – сучасний підхід до опанування інноваційних технологій, що в майбутньому дозволить готувати дітей до конкурентноспроможності майже будь-якій галузі. А сьогодні це дасть нам можливість розширити спектр послуг для дітей з-поміж ВПО. Знання, вміння та навички, які отримує молодь України зараз, сприятимуть повоєнній відбудові України в майбутньому!», – зазначив начальник Білолуцької СВА Олександр Козич.