Прес-центр24 травня 2023, 19:05

Бійців Бригади швидкого реагування «Рубіж» відзначили нагородами

Еліту Національної гвардії України – Бригаду швидкого реагування «Рубіж»,  бійці якої захищали Сєвєродонецьк та бились за Рубіжне, із восьмою річницею від дня утворення привітав перший заступник голови Луганської облдержадміністрації  Олексій Смирнов.

«У 2014 році жорстокий московський ворог дізнався, що в Україні є Гвардія, яка не відступає. Тоді на Донбасі ви зупинили агресора. У 2022-му першими ступили у бій проти росіян, а сьогодні не лише мужньо тримаєте оборону на передовій, а й гоните рашистів з української землі», - звернувся він до воїнів та вручив нагороди від Луганської обласної військової адміністрації.

24 лютого 2022 року військовослужбовці бригади першими прийняли бій з російськими спецпризначенцями в районі аеропорту «Антонов» (Гостомель), що не дозволило окупантам розгорнути основні сили в безпосередній близькості до Києва. А вже у жовтні того ж року вони брали участь у боях на Бахмутському напрямку.

На рахунку бригади сотні одиниць знищеної техніки і тисячі вбитих окупантів.

Бойова звитяга бійців «Рубіжу» відзначена Почесною відзнакою «За мужність та відвагу».

Як зазначив Олексій Смирнов, бригада була створена у рамках експериментальної програми за стандартами НАТО. Структура та управління побудовані на зразок армійських підрозділів передових країн світу. Ключовою відмінністю є високоякісний відбір бійців і суперсучасне технічне оснащення.

21 серпня 2020 року Указом Президента України № 336/2020 за бойові заслуги, мужність, високий професіоналізм та зразкове виконання покладених завдань особовим складом, бригаді присвоєно ім'я Героя України сержанта Сергія Михальчука.