Прес-центр16 травня 2023, 16:05

Цьогоріч Східним міжрегіональним управлінням Держпраці вже організовано 1598 превентивних заходів

Сімох працівників Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці відзначено на обласному рівні за значний особистий внесок у налагодження взаємодії з державними органами, органами місцевого самоврядування, соціальними партнерами та суб’єктами господарювання з питань попередження виробничого травматизму.

Від очільника Луганщини Артема Лисогора Листи подяки обласної державної адміністрації вручив його Перший заступник Олексій Смирнов.

Він наголосив, що організувати охорону праці під час воєнного стану — надскладне завдання, виконання якого потребує нестандартних рішень та інноваційних підходів.

Та додав, що Луганщина завжди була промисловим регіоном, підприємства якого відносились до високого ступеню ризику, тому питанням попередження виробничого травматизму та професійних захворювань, зменшення рівня незадекларованої праці завжди приділялась особлива увага.

Із початком повномасштабного російського вторгнення в Україну питання безпеки праці набуло нового значення.

Тому вже зараз із роботодавцями проводяться інформаційно-просвітницькі заходи, на яких розглядаються правові аспекти забезпечення трудових прав та заходи запобігання травмуванню працівників на виробництві в умовах потенційної загрози ураження вибухонебезпечними предметами, обрушення будівель, перепадів напруження у електромережах тощо.

У 2023 році Східним міжрегіональним управлінням Державної служби України з питань праці проведено 1598 превентивних заходів та 20 тематичних тренінгів з імітацією реальних дій на робочих місцях.