Прес-центр5 листопада 2021, 08:11

До реалізації програми «Масштабне залісення України» долучатимуть юридичних осіб – нарада

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко в режимі відеоконференції взяла участь у міжвідомчій робочій нараді з питань опрацювання ефективних механізмів стимулювання юридичних осіб приватного сектору до реалізації програми «Масштабне залісення України», що відбулася у Державному агентстві лісових ресурсів України.

До заходу долучився також директор Департаменту комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Олейніков.

Зазначимо, з метою збереження лісового фонду України, належного захисту і відтворення лісів, створення сприятливих умов для ведення лісового господарства на засадах сталого розвитку з урахуванням природних та економічних умов, забезпечення прав громадян на безпечне довкілля, указом Президента України від 07.06.2021 № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» започатковано з 2021 року реалізацію екологічної ініціативи «Масштабне залісення України».

За результатами робочої наради напрацьовані ефективні механізми стимулювання юридичних осіб приватного сектору до реалізації ініціативи Президента України щодо масштабного залісення.