Архів новин

25 ноября 2021

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

У Сватовому відкрито мурал у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у відкритті муралу у Сватівській громаді у рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Луганщина посідає третє місце в Україні за обсягом виплати заборгованості

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів засідання колегії облдержадміністрації. Під час заходу було розглянуто питання стану погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах області та вжиття заходів щодо недопущення її виникнення.

Зроблено 5 077 щеплень проти COVID-19 за минулу добу в області

Вакцинація від COVID-19 в області здійснюється 18 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 11 центрами масової вакцинації.

За минулу добу в області зроблено 5 077 щеплень проти COVID-19. З початку кампанії з вакцинації – 421 553 щеплення.

Із них вакциною «Ковішилд» – 13 930, вакциною «Астразенека» – 77 927, вакциною «Коронавак» – 120 531, вакциною «Пфайзер» – 166 956, вакциною «Модерна» – 42 209.

Першу дозу вакцин отримала 234 811 осіб (35,2 % від населення області), дві дози – 186 742 особи (28,0 %).

Україна створює національного авіаперевізника – Володимир Зеленський

Запуск національного авіаперевізника, нові сучасні летовища, трансформація Міжнародного аеропорту «Бориспіль» у східноєвропейський авіахаб, відродження авіабудування та посилення співпраці з Європейським Союзом – це цілі на найближчі роки, заявив Президент України Володимир Зеленський під час форуму «Велике будівництво: авіація та туризм».

Обговорено оздоровлення та відпочинок дітей в умовах карантинних обмежень

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська долучилась до селекторної онлайн-наради з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей за рахунок коштів державного бюджету.

Увага! Оголошення

29 листопада 2021 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 08:30.

Укрпошта запустила освітній E-Export портал для малого і мікробізнесу

Укрпошта створила освітній портал для українських експортерів, насамперед для представників малого і мікробізнесу, які хочуть продавати свої товари за кордоном на міжнародних торгових онлайн-платформах безпосередньо кінцевому споживачеві. В такий спосіб поштовий оператор допомагає українським підприємцям знаходити нові ринки збуту в умовах,

До високого сезону Укрпошта та eBay запустили спільну кампанію на підтримку українських МСБ

До початку великого сезону Укрпошта та eBay запустили спільну кампанію для підтримки українських експортерів. Всі підприємці, що зареєструються на платформі з 25 жовтня до кінця року, матимуть спеціальні умови. Так, для нових бізнес-клієнтів комісія за магазин на eBay протягом перших трьох місяців складатиме 0%. Також вони отримають підвищені ліміти на виставлені для продажу товари, доступ до навчального курсу і супровід персонального менеджера, який допоможе налаштувати магазин і запустити промо товарів.

Нагадуємо: в області працюють 11 центрів масової вакцинації проти COVID-19

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Графік роботи центрів: щоденно до 18:00.

Адреси розташування:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;

Льодовий палац спорту, вул. Маяковського, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

- Рубіжне: пл. Володимирська, 2, тел. 0502236763, 0502496169;

26 листопада Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відвідає Луганську область

26 листопада Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль перебуватиме з робочою поїздкою у Луганській області.

Під час робочої поїздки Прем’єр-міністр України ознайомиться з роботою КПВВ «Станиця Луганська», огляне об’єкти реалізації проекту Президента України «Велике будівництво».

Глава Уряду ознайомиться з роботою Центру масової вакцинації в м. Сєвєродонецьк.

О 14:00 відбудеться прес-брифінг Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля за результатами робочої поїздки до Луганської області.

На Луганщині платникам повернуто понад 174 мільйони гривень ПДВ, заявленого до бюджетного відшкодування

За січень-жовтень 2021 року платники податків Луганщини подали 123 заяви про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ на розрахункові рахунки в банках. Загальна сума заявленого бюджетного відшкодування становить 207,3 млн гривень. В аналогічному періоді минулого року подано 102 заяви на загальну суму 109,9 млн гривень.

По 123 заявам проведено 115 камеральних перевірок, 8 камеральних перевірок ще тривають.

За результатами по 7 заявам виявлено ризики неправомірного декларування сум ПДВ, заявлених до відшкодування з бюджету, на загальну суму 20,2 млн гривень.

Зафіксовано 258 нових випадків COVID-19 на Луганщині за минулу добу. Від ускладнень померло ще 30 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 33, Рубіжне – 31, Сєвєродонецьк – 67, Біловодщина – шість, Білокуракинщина – чотири, Кремінщина – 14, Марківщина – дев’ять, Міловщина – 10, Новоайдарщина – сім, Новопсковщина – шість, Попаснянщина – дев’ять, Сватівщина – 24, Станиця Луганська – 10, Старобільщина – 22, Троїцьк – шість.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 56 410 випадках.

Одужали – 47 671 (за останню добу – 1 204), лікуються – 6 788 (654 – стаціонарно, 6 134 – амбулаторно).

Розглянуто стан реорганізації архівних відділів райдержадміністрацій після впровадження адміністративно-територіальної реформи

Засідання колегії Державного архіву Луганської області відбулось за участі заступниці голови облдержадміністрації Катерини Безгинської.

Вона, зокрема, зазначила, що за підсумками комплексних перевірок визначено, що робота служб діловодства, експертних комісій та архівних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області і Державного підприємства «Луганський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» ведеться на належному рівні.

На обласній нараді обговорено зміни у порядку надання житлових субсидій

23 листопада директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Поліщук провела селекторну нараду із представниками територіальних громад та управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій області щодо роботи в умовах внесення змін до порядку надання житлових субсидій населенню.

Катерина Безгинська взяла участь у обговоренні статусу постраждалої від конфлікту особи для впровадження перехідного правосуддя

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська 24 листопада долучилася до засідання «круглого столу» у форматі відеоконференції на тему: «Визначення статусу постраждалої від конфлікту особи як необхідна умова впровадження підходів перехідного правосуддя» за участю представників міністерств, обласних державних адміністрацій, громадських та міжнародних організацій, народних депутатів.