Архів новин

12 ноября 2021

Сергій Гайдай разом із Міністром оборони України Олексієм Резніковим та Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-лейтенантом Валерієм Залужним відвідав військові підрозділи, що боронять Луганщину та Донеччину

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай узяв участь у заходах у рамках робочого візиту до району проведення операції Об’єднаних сил зустрівся із Міністра оборони України Олексія Резнікова та Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Валерія Залужного.
Глава оборонного відомства подякував українським військовослужбовцям за службу та вручив кращим особисту зброю.

Україна отримала понад 31 млн доз вакцин різних виробників станом на 10 листопада

Україна отримує вакцини проти COVID-19 трьома шляхами:

коштом державного бюджету через прямі закупівлі
безоплатно через глобальну ініціатива COVAX
як гуманітарну допомогу

Станом на 10 листопада 2021 року Україна отримала понад 31 млн доз вакцин різних виробників.

Державним коштом придбали:

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Інформація щодо проведення дерегуляції господарської діяльності

Зниження регуляторного навантаження є частиною стратегічного курсу у сфері економічної безпеки, затвердженого Указом Президента України від 11 серпня 2021 року № 347/2021 про рішення Радинаціональної безпеки і оборони України від 11 серпня 2021 року «Про Стратегію економічної безпеки України на період до 2025 року».

У Щастинському районі розпочав роботу перший на Луганщині «фронт-офіс» Національної поліції

«Фронт-офіс» Щастинського районного відділу поліції відкрили сьогодні, 12 листопада.

Це перший такий «фронт-офіс» в регіоні.

«Фронт-офіс» - нова модель первинної комунікації поліції та населення поблизу збройного конфлікту, функціонування якого орієнтоване на максимальну результативність, оперативне надання поліцейських послуг та комфортні умови для громадян.

Це крок до зміни системи взаємовідносин між громадянським суспільством та поліцейськими.  

На Луганщині військовим популяризують освітню та культурно-мистецьку сфери, – Меморандум

Сьогодні, 12 листопада, відбулося підписання відповідного Меморандуму про співпрацю та взаємодію між Східним оперативно-територіальним об’єднанням Національної гвардії України та Луганською обласною державною адміністрацією.

На Луганщині триває акція «Створюємо ліси разом»

У рамках програми Президента України «Зелена країна» сьогодні на базі Борівського лісництва Сєвєродонецького лісомисливського господарства відбулась Всеукраїнська акції «Створюємо ліси разом».

До заходу долучились заступниця голови облдержадміністрації Наталія Романенко,  представники структурних підрозділів облдержадміністрації, учні Лисичанської гімназії та мешканці села Борівське.

За словами в. о. директора Сєвєродонецького лісгоспу Сергія Сезоненко, на території області вже висаджено 188 тисяч сосни звичайної, дубу і липи на площі 27,9 га.

За минулу добу на Луганщині зафіксовано 436 нових випадків COVID-19. Від ускладнень померло ще 11 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 48, Рубіжне – 84, Сєвєродонецьк – 102, Біловодщина – чотири, Білокуракінщина – шість, Кремінщина – 31, Марківщина – дев’ять, Міловщина – 13, Новоайдарщина – 19, Новопсковщина – 15, Попаснянщина – 26, Сватівщина – 33, Станиця Луганська – 11, Старобільщина – 25, Троїцьк – 10.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 53 505 випадках.

Одужали – 40 021 (за останню добу – 982), лікуються – 11 712 (819 – стаціонарно, 10 893 – амбулаторно).

За минулу добу піротехніками області вилучено 37 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 11 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,57 га території у Щастинському та Сєвєродонецькому районах.

Загалом виявлено та вилучено 37 вибухонебезпечних предметів. А саме, шість артилерійських снарядів, 28 мінометних мін та три гранати.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували понад 6,4 млрд гривень податків і зборів

Протягом січня-жовтня 2021 року платники Луганщини спрямували до зведеного бюджету 6 млрд 445,8 млн гривень.

Це на 1 млрд 267,3 млн гривень більше, ніж у січні-жовтні минулого року. Таким чином, забезпечується позитивна динаміка надходжень податків і зборів від платників регіону.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 2 млрд 906,5 млн гривень. У порівнянні з показниками за аналогічний період 2020 року надходження зросли на 731,2 млн гривень.