Архів новин

10 ноября 2021

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Загалом по області здійснено 227 таких перевірок, зокрема перевірено 25 закладів громадського харчування, 74 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, 77 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, п’ять агропродовольчих ринків, 13 перукарень, 12 аптек, три дошкільних навчальних заклади, шість шкіл, 10 інших об’єктів.

Послуга реєстрації місця проживання онлайн стане доступною для власників паспортів у формі книжки

Уряд затвердив із доопрацюванням експериментальний проєкт щодо можливості людям із паспортами у формі книжки здійснювати реєстрацію місця проживання в електронній формі за допомогою порталу «Дія».

Наразі відповідна послуга вже доступна для власників ID-карток.

Іноземці в Україні також зможуть користуватися електронними послугами. Запровадження відповідного експериментального проєкту Кабінет Міністрів підтримав 10 листопада.

У всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2022» візьмуть участь 64 вчителі з Луганщини

Після завершення реєстрації стали відомі учасники всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2022».

За три тижні оргкомітет отримав майже три тисячі заявок з усіх регіонів країни від претендентів на почесне звання «Заслужений вчитель України».

Кількість учасників за номінаціями:

- «Біологія» – 856 осіб (із них 20 – з Луганщини);
- «Інформатика» – 1068 осіб (із них 22 – з Луганщини);
- «Мистецтво» – 482 особи (із них 12 – з Луганщини);
- «Основи правознавства» – 519 осіб (із них 10 – з Луганщини).

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 71 вибухонебезпечний предмет

Протягом минулої доби, 9 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 0,7 га території у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено один реактивний боєприпас, 33 артилерійських снаряди, 34 мінометних міни й три гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Між Сватовим та Старобільськом відремонтували дві ділянки автошляху, відновлюють третю – «Велике будівництво»

На дорозі національного значення Н-26 Чугуїв – Мілове між Сватовим та Старобільськом капітальні ремонти виконує ТОВ «БК ЄВРОДОР».

Так, на ділянці км 161+000 – 167+000 вже завершені роботи з організації дорожнього руху, встановлені нові зупинки транспорту, облаштовані тротуари та освітлення.

На ділянці км 167+000 – 175+000 відбудову автошляху розпочали навесні поточного року.

Наразі там завершено укладання нижнього та верхнього шарів. Тривають роботи з укріплення узбіччя та організації дорожнього руху. 

На прийом до пенсійного фонду можна записатися онлайн

Для запису на прийом до сервісного центру органу Пенсійного фонду України у електронну чергу необхідно скористатися пунктом головного меню особистого кабінету користувача вебпорталу (https://portal.pfu.gov.ua) «Запис на прийом».

Новий запис здійснюється за допомоги кнопки «Записатися на прийом», по якій необхідно покроково визначити дані запису.

Обласна влада та міжнародні партнери обговорили регіональну стратегію термомодернізації

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов взяв участь у онлайн-засіданні круглого столу «Регіональна програма модернізації систем теплопостачання в населених пунктах Луганської області».

Захід відбувся у рамках діючого проєкту енергетичної безпеки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

За минулу добу на Луганщині зафіксовано 606 нових випадків COVID-19. Від ускладнень померло ще 37 хворих, із них у Сєвєродонецьку – 15

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 86, Рубіжне – 48, Сєвєродонецьк – 164, Біловодщина – дев’ять, Білокуракінщина – 13, Кремінщина – 25, Марківщина – 17, Міловщина – 16, Новоайдарщина – 17, Новопсковщина – 28, Попаснянщина – 36, Сватівщина – 58, Станиця Луганська – 38, Старобільщина – 33, Троїцьк – 18.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 52 675 випадках.

Одужали – 38 223 (за останню добу – 366), лікуються – 12 698 (841 – стаціонарно, 11 857 – амбулаторно).

Зал спортивної гімнастики Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп» – перший в Україні побудований з «нуля» за роки незалежності

Про це журналістам повідомив начальник Управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов під час виїзного брифінгу на об’єкти національного проєкту Президента України «Великого будівництва».

Зал, який відповідає всім сучасним нормам тренувань, вже збудований і функціонує. Тут можна проводити як тренування, так і змагання всеукраїнського та обласного рівнів.

Кошторисна вартість об’єкта становила 25,2 мільйонів гривень.

«Велике будівництво»: понад 100 км дороги Н-26 до Мілового відновили цьогоріч

На дорозі національного значення Н-26 Чугуїв – Мілове цьогоріч відновлено понад 100 км асфальту.

Наразі підрядник ТОВ «Автомагістраль-Південь» завершує роботи з організації дорожнього руху. А саме на км 210+000 відбулося встановлення напрямних стовпчиків та нанесення розмітки.

На маршруті «Старобільськ – Євсуг» ремонт проводився на ділянці км 195+000 – км 230+000.

Товщина покриття на дорозі складає 15 см. Нижній шар – 10 см, верхній – 5 см. Одночасно було приведено до ладу узбіччя. 

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 230 мільйонів гривень військового збору

За січень-жовтень 2021 року надходження військового збору на Луганщині склали 233,5 млн гривень.

Це на 35,4 млн гривень більше відповідних надходжень у січні-жовтні минулого року.

Слід нагадати, що ставка військового збору складає 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області