Архів новин

11 ноября 2021

На Луганщині тривають щоденні перевірки протиепідемічних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Спортсмен з Луганщини став бронзовим призером чемпіонату світу з пауерліфтингу

В норвезькому місті Ставангер відбувається чемпіонат світу з пауерліфтингу.

Луганщину на змаганнях, в складі збірної команди України, представляв  Микола Баранник з Рубіжного.

Він посів трете місце за сумою триборства та отримав ліцензію на участь у всесвітніх іграх 2022 року у  Бірмінгемі (США).

Тренують спортсмена Андрій та Віктор Урбан.

Рівень вакцинації від COVID-19 на Луганщині вищій за середньоукраїнський

Відповідні дані повідомлені під час засідання «круглого столу» «Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19 згідно з Дорожньою картою та їх виконання в Україні», яке відбулося сьогодні в Сєвєродонецьку.

До його роботи в онлайн режимі долучилися експерти Міністерства охорони здоров’я, ВООЗ, медичні працівники.

Наступний етап розвитку – можливе укрупнення громад – Сергій Гайдай на Форумі місцевого самоврядування

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у VI Форумі «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» в режимі онлайн.

Що таке «Безбар’єрний календар» та як ним користуватися

Зміни у суспільстві неможливі без толерантного спілкування. У вересні цього року перша леді Олена Зеленська презентувала «Довідник безбар’єрності», який зафіксував нові норми мови без бар’єрів – без дискримінаційних чи стереотипних висловлювань стосовно різних людей.

Одним із розділів Довідника став «Безбар’єрний календар», який розповідає про важливі дати, визначні і пам’ятні дні, а також пояснює, для чого їх запроваджено, як потрібно відзначати та коли привітання є недоречними.

Моніторингові групи з подолання СOVID-19 перевірили 16 регіонів України

Під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова у 16 регіонах України відбулися перевірки моніторинговими групами з подолання COVID-19.

Фахівці перевіряли центри вакцинації, лікарні, заклади освіти, громадський транспорт, заклади громадського харчування та розваг тощо. До складу груп входять фахівці МВС, МОЗ, Мінрегіону та Держпродспоживслужби. 

За минулу добу на Луганщині зафіксовано 394 нових випадки COVID-19. Від ускладнень померло ще 17 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 72, Рубіжне – 70, Сєвєродонецьк – 92, Біловодщина – чотири, Білокуракінщина – два, Кремінщина – 34, Марківщина – вісім, Міловщина – 12, Новоайдарщина – шість, Новопсковщина – дев’ять, Попаснянщина – 24, Сватівщина – 24, Станиця Луганська – чотири, Старобільщина – 24, Троїцьк – дев’ять.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 53 069 випадках.

Одужали – 39 039 (за останню добу – 806), лікуються – 12 269 (827 – стаціонарно, 11 442 – амбулаторно).

Олена Зеленська та перша леді Ізраїлю Міхаль Герцог обговорили потенційні спільні проекти

Дружина Президента України Олена Зеленська 9 листопада поспілкувалась через відеозв'язок з першою леді Ізраїлю Міхаль Герцог. Дружини глав держав обговорили потенційні спільні проекти, питання гендерної рівності та безбар’єрного простору.

Олена Зеленська поділилася успіхами нашої країни за рік участі в «Партнерстві Біарриц». Це розбудова мережі шелтерів, запровадження декретних відпусток для тат, а також робота над подоланням різниці в оплаті праці між чоловіками та жінками, чому сприяє приєднання до Міжнародної коаліції за рівну оплату праці (EPIC).

За минулу добу піротехніками області вилучено 130 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 10 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 0,66 га території у Щастинському та Сєвєродонецькому районах.

Загалом виявлено та вилучено 130 вибухонебезпечних предметів. А саме, п’ять протитанкових мін, 100 артилерійських снарядів, чотири мінометних міни, 13 гранат, сім підривників та один інший вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

У Сватівському районі тривають щоденні спільні рейди щодо дотримання протиепідемічних заходів операторами ринку

10 листопада фахівцями Держпродспоживслужби спільно зі співробітниками поліції здійснено моніторингові обходи суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у Сватівському районі.

Так, було перевірено один заклад громадського харчування, п’ять продовольчих та чотири непродовольчих заклади.

Суб’єктам господарювання роз’яснено протиепідемічні заходи на період дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки та надані для ознайомлення роз’яснюючи листівки щодо карантинних обмежень.

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців понад 408 млн гривень єдиного податку

Протягом січня-жовтня 2021 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 408,6 млн гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 221,6 млн гривень, сплачена фізичними особами - підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Юридичні особи - платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 28,2 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники - 158,8 млн гривень.

У порівнянні з показниками січня-жовтня 2020 року надходження єдиного податку збільшились на 39,4 млн гривень.