Архів новин

17 ноября 2021

У Луганській області працюють 11 центрів масової вакцинації

В області працюють 11 центрів масової вакцинації. Графік роботи: щоденно до 18:00.

Запрошуємо всіх бажаючих зробити щеплення проти COVID-19 задля збереження свого здоров’я та рідних і оточуючих. Пам’ятайте: єдиний спосіб подолати пандемію – вакцинація.

Адреси розташування центрів масової вакцинації:

- Сєвєродонецьк: міський Палац культури, пр. Хіміків, 28, тел. 0955875168;
Льодовий палац спорту, вул. Маяковского, 28, тел. 0955875168;

- Лисичанськ: Палац культури ім. В.М. Сосюри, вул. Героїв Сталінграда, 1, 0997340874;

Сергію Гайдаю вручено орден Святого Рівноапостольного князя Володимира І ступеню

Сьогодні на Луганщину з першим пастирським візитом прибув Предстоятель Православної Церкви України, Блаженнійший Митрополит Київський та всієї України Епіфаній (Думенко), в рамках якого він відвідав Луганське єпархіальне управління Православної Церкви України та храм Святого Пророка Іллі у місті Сєвєродонецьку.

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся із Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм з приводу будівництва першого у Луганській області Храму Православної Церкви України.

В області проходять перевірки дотримання карантинних вимог

Фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області, співробітниками поліції та органів місцевого самоврядування продовжуються моніторингові перевірки об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній захисникам Луганщини: ви – новітні герої України

Предстоятель Православної Церкви України, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, відвідуючи Луганщину, зустрівся з військовослужбовцями та нацгвардійцями ОТУ «Північ». До заходу також долучився голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Настане час, коли всі православні українці об’єднаються, – Блаженнійший Митрополит Епіфаній під час закладання фундаменту першого храму ПЦУ на Луганщині

Сьогодні, 17 листопада, з пастирським візитом Сєвєродонецьк відвідав Предстоятель Православної Церкви України, Блаженнійший Митрополит Київський та всієї України Епіфаній (Думенко).

Цей візит став першим в історії Луганської єпархії ПЦУ.

У Сєвєродонецьку Блаженнійший Митрополит Епіфаній освятив Хрест та заклав пам’ятну капсулу до фундаменту кафедрального собору на честь Преподобного Сергія Радонезького, який буде зведений по вулиці Гагаріна, 116. Будівництво триватиме протягом двох-трьох років.

Постачальник «останньої надії» інформує споживачів газу про зміни у тарифі з 1 грудня 2021 року

Побутові споживачі природного газу, яких обслуговує постачальник «останньої надії» (ПОН), мають обрати та підключитися до ринкового постачальника до 1 грудня 2021 року. Клієнти ПОН протягом 60 днів мають змінити газову компанію та укласти з нею договір.

Звертаємо увагу, що ціна 7,96 грн за куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки) діє лише на пільговий період, який був затверджений постановою Кабінету Міністрів України № 1102 від 25 жовтня 2021 року.

За минулу добу піротехніки області вилучили 60 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 16 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 0,8 га території в Сєвєродонецькому районі.

Загалом виявлено та вилучено 60 вибухонебезпечних предметів. А саме: три протипіхотні міни, п’ять протитранспортних мін, один артилерійський снаряд, 30 мінометних мін та 21 гранату.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

За минулу добу на Луганщині зафіксовано 328 нових випадків COVID-19. Від ускладнень помер ще 21 хворий

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 60, Рубіжне – 41, Сєвєродонецьк – 70, Біловодщина –  10, Білокуракінщина – дев’ять, Кремінщина – 26, Марківщина – шість, Міловщина – 16, Новоайдарщина – 17, Новопсковщина – 10, Попаснянщина – два, Сватівщина – 24, Станиця Луганська – п’ять, Старобільщина – 26, Троїцьк – шість.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 54 641 випадку.

Одужали – 42 389 (за останню добу – 434), лікуються – 10 407 (795 – стаціонарно, 9 612 – амбулаторно).

До уваги бюджетних організацій, які отримують газ від постачальника «останньої надії»

30 листопада 2021 року спливає пільговий період для бюджетних установ, закладів охорони здоров’я державної власності та закладів охорони здоров’я комунальної власності, які отримують газ за ціною 16,8 грн за куб. м з ПДВ, від постачальника «останньої надії» (ПОН).

Такий період був встановлений постановою Кабінету Міністрів України № 1102 від 25 жовтня 2021 року для усіх бюджетних установ та організацій, які отримують постачання природнього газу від ПОН.

Землекористувачі та власники землі Луганщини цьогоріч сплатили понад 350 мільйонів гривень

Юридичні та фізичні особи перерахували у січні-жовтні 2021 року 351,3 млн гривень плати за землю.

Це на 62,1 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року. Кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Нагадаємо, що відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі перераховують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Протягом місяця триватиме опитування підприємців щодо пріоритетів експортної діяльності та послуг

Розпочато масштабне опитування українських підприємців, експортерів, галузевих і бізнес асоціацій щодо пріоритетів експортної діяльності та послуг, які надає ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту».

Метою опитування є аналіз потреб українського бізнесу та планування роботи на 2022 рік з наступних напрямів: експортна освіта, аналітика та консалтинг, готовність до експорту, пріоритетні закордонні ринки та виклики, які постають при зовнішньоекономічній діяльності.

Посилання на опитування: https://cutt.ly/hTi07tJ.