Прес-центр6 жовтня 2021, 16:10

Допомога у відновленні водонапірної вежі у Гречишкиному та створення лісомисливського господарства на Сватівщині, - за вирішенням цих питань люди звернулись до Сергія Гайдая

Протипожежна безпека у громадах, збереження лісів та земельні відносини – питання, з якими громадяни прийшли на особистий прийом до голови Луганської обласної державної адміністрації-керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая.

Так, мешканець села Гречишкіне Щастинського району звернувся до очільника області з проханням посприяти в оновленні системи пожежогасіння. За його словами, аби уникнути загрози масових пожеж минулого року та убезпечити громаду від імовірних стихій необхідно відновлення водонапірної вежі та технічного водоймища у населеному пункті. Тож просив Сергія Гайдая розглянути можливість віднайти кошти на фінансування. Голова ОДА відповів, що докладе зусиль до залучення міжнародних організацій до фінансування заміни системи водоводу.

Чоловік зі Сватівщини приїхав на особистий прийом до очільника області, аби поставити питання про можливість відкриття лісомисливсього господарства у районі. Сергій Гайдай наголосив на тому, що для початку необхідно надати документи про проєкт на розгляд до Департаменту комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів ОДА, і доручив директору департаменту - Сергію Олейнікову надати чоловіку консультацію.
Житель села Чабанівка прийшов до Сергія Гайдая щодо вирішення власної проблеми із земельною ділянкою, яка надійшла йому у спадок. Оскільки через правові колізії наразі він не може вступити у право власності, йому запропонували альтернативу – вийти на відкритий ринок землі та тимчасово взяти земельний пай у оренду. Проте чоловік прийняв рішення та трохи почекати на прийняття рішення про спадкування.