Архів новин

06 октября 2021

Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» відсьогодні працюватиме у Рубіжному

Із 6 жовтня КУ «Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» працюватиме у місті Рубіжне за адресою: вул. Мєндєлєєва, 1.

За допомоги та координації групи ЦВС ОТУ «Північ» та Об’єднаного центру ЦВС Сєвєродонецьк організовано перевезення майна та обладнання центру.

Надання реабілітаційних послуг для дітей Луганщини триває як безперервний процес та вже розпочато роботу у цьому напряму в зазначеному закладі за новою адресою.

Допомога у відновленні водонапірної вежі у Гречишкиному та створення лісомисливського господарства на Сватівщині, - за вирішенням цих питань люди звернулись до Сергія Гайдая

Протипожежна безпека у громадах, збереження лісів та земельні відносини – питання, з якими громадяни прийшли на особистий прийом до голови Луганської обласної державної адміністрації-керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая.

«Велике будівництво»: школи та дитсадки Луганщини відремонтовані на 99 % від запланованого цьогоріч обсягу

Про це повідомлено під час апаратної наради в облдержадміністрації.

Виконуюча обов’язки директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Людмила Ахтирська зазначила, що в рамках програми Президента України «Велике будівництво» на Луганщині у 2021 році реалізуються 17 соціальних проєктів з будівництва, реконструкції та капітального ремонту.

Це 10 шкіл, три дитячих садочки, чотири спортивних об’єкти.

Лабораторно підтверджено 576 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень померли ще 18 хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 77, Рубіжне – 39, Сєвєродонецьк – 137, Біловодськ – 12, Білокуракіне – сім, Кремінна – 24, Марківка – 10, Мілове – чотири, Новоайдар – 37, Новопсков – 20, Попасна – 60, Сватове – 59, Станиця Луганська – 24, Старобільськ – 50, Троїцьк – 16.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 35 968 випадках.

Одужали – 28 832 (за останню добу – 175), лікуються – 5 982 (621 – стаціонарно, 5 361 – амбулаторно).

На Луганщині пришвидшать проведення вакцинації від COVID-19

Про це, зокрема, йшлося на нараді, яку провела заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Разом з керівниками Департаменту охорони здоров’я, Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони облдержадміністрації, центрів первинної медико-санітарної допомоги області та стаціонарних закладів охорони здоров’я обговорено організацію надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

Так, розглянуто питання забезпечення централізованим киснем дорослих та дитячих ліжко місць.

На Луганщині працюють 14 пересувних поштових відділень. Поштове сполучення з прифронтовою зоною покращено

З 1 вересня 2021 року розпочато роботу 14 пересувних відділень поштового зв’язку, які охоплюють Старобільський, Сєвєродонецький, Сватівський та Щастинський райони. Про це під час апаратної наради голови ОДА повідомила директор Луганської філії АТ «Укрпошта» Ілона Моісеєва.

У Сєвєродонецьку в День захисників та захисниць України відбудеться військовий парад та виставка військової техніки

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів апаратну нараду у режимі відеозв’язку.

Про підготовку та проведення обласних заходів з відзначення Дня захисників і захисниць України та Дня Українського козацтва доповіли начальник управління культури, національностей, релігій та туризму Аліна Адамчук та виконуючий обов’язки директора Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Андрій Зайцев.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 12 мільйонів гривень від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень-вересень 2021 року казну Луганської області поповнено на 12,2 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

На Луганщині здійснюють діяльність 1332 суб’єкти господарювання, які мають ліцензії на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

У січні-вересні 2021 року видано 2489 ліцензій на право здійснення оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, 131 ліцензію на право оптової, роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального.

Піротехніками області вилучено 34 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 5 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 3,96 га території у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Загалом виявлено та вилучено 34 вибухонебезпечних предмети. А саме: один реактивний боєприпас, 17 артилерійських снарядів, 15 мінометних мін та одну гранату.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

 Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

«Доступних ліків» стало більше – розширено програму реімбурсації

Із 1 жовтня перелік ліків, які входять в Урядову програму реімбурсації «Доступні ліки», розширено препаратами для лікування нецукрового діабету, епілепсії, розладів психіки та поведінки.

Загалом до програми реімбурсації додано 62 нових лікарських засоби: п’ять – для лікування нецукрового діабету, всі безоплатні; 57 – для лікування розладів психіки та поведінки, епілепсії, з них 18 – безоплатні.