Архів новин

15 октября 2021

Президент Володимир Зеленський відкрив першу в Україні сервісну зону за програмою «Нове село» у с. Шульгинка на Луганщині

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи із робочим візитом на Луганщині, відвідав Шульгинську громаду, що першою у країні впроваджує проєкт зі створення сучасного простору із сервісною зоною, у якій надаються державні соціальні послуги, а також послуги місцевих підприємців.
Крім того, тут побудовано перший в області молодіжний центр. Наразі Шульгинська ОТГ нараховує 4,5 тисячі місцевих жителів та понад 500 ВПО, тож сучасне дозвілля – важливий аспект утримання фахівців на селі.

Ліцеїсти Кадетського корпусу імені героїв Молодої гвардії склали присягу на Хортиці

Ліцеїсти Кадетського корпусу імені героїв Молодої гвардії склали присягу на Хортиці.

Корисна інформація щодо вакцини CoronoVac проти COVID-19

Одна з вакцин проти COVID-19, які використовує Україна, – CoronaVac від Sinovac Biotech. Це інактивована вакцина, яку розробила китайська біофармацевтична компанія. Вакцина містить у своєму складі неактивний, “вбитий” вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет.

 

Згідно з результатами чилійського дослідження, проведеного в лютому-квітні 2021 року, ефективність Coronavac становить 65,9% у запобіганні захворюванню на COVID-19 (штами “Альфа” та “Гамма”), 87,5% у попередженні госпіталізації та 86,3%  у запобіганні смерті від ковіду. Джерело: bit.ly/CoronaVac_Chile.

15 жовтня – День «білої тростини»

15 жовтня в Україні та світі відзначають Міжнародний день «білої тростини» – так називають день незрячих людей.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, близько 2,2 мільярдів людей у світі мають порушення зору. Понад 36 мільйонів людей – живуть з повною втратою зору.

Лабораторно підтверджено 213 нових випадків COVID-19 в області за минулу добу. Від ускладнень помер ще один хворий

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 76, Рубіжне – 18, Кремінна – 39, Марківка – один, Новопсков – один, Попасна – 25, Сватове – 65, Станиця Луганська – 37, Троїцьк – один.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 40185 випадках.

Одужали – 30144 (за останню добу – 125), лікуються – 8764 (614 – стаціонарно, 8150 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 2308 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1587.