Прес-центр12 грудня 2018, 17:12

Єдиним фронтом – Юрій Клименко зустрівся з луганськими журналістами

Сьогодні, 12 грудня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко на запрошення Луганського прес-клубу поспілкувався з представниками ЗМІ.

Коментуючи поширення «фейків», спрямованих на нагнітання ситуації у зв'язку із введенням воєнного стану на території Луганщини, Юрій Клименко закликав журналістів спільно боротися з деструктивними ворожими «вкидами»: «Ми знаходимося у стані інформаційної війни. Давайте разом протидіяти загрозам у медіа-просторі».

На прохання журналістів заступник голови облдержадміністрації розповів подробиці візиту Міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО Вадима Черниша. Заслуговує на увагу те, що вперше в Україні виділяються гроші на протимінну діяльність, зокрема на інформаційно-роз'яснювальну її складову. Очільник МінТОТу перевірив стан роботи КПВВ «Станиця Луганська».

Юрій Клименко визнав, що питання ремонту мосту через лінію розмежування у Станиці Луганській залишається проблемним і постійно порушується у Мінську.

Поговорили також про відновлення інфраструктури області. Прифронтові населені пункти Попаснянського та Новоайдарського районів отримують газ через відновлений газопровід ГРС «Мирна Долина – Тошківка». Триває відновлення пошкоджених ворожими обстрілами водогонів і ЛЕП.

Відповідаючи на питання журналістів, Юрій Клименко запевнив, що область готова до негоди.

Найбільше питань представників регіональних медіа були пов’язані із введенням правового режиму воєнного стану та його впливом на життя пересічних громадян.

«Воєнний стан – це адекватна реакція на акт збройної агресії РФ і загрозу ескалації у напрямку Маріуполя та Бердянська. Ми повинні бути готовими дати відсіч агресору, готовими до будь-яких викликів. Ми повинні бути готовими до мобілізації, до евакуації, до перевірки стану захисних споруд», – зазначив заступник голови облдержадміністрації. За його словами, посилено заходи безпеки на кордоні з РФ.

Відповідно до вимог правового режиму воєнного стану, організовано збори резервістів – людей, 90 % яких мають бойовий досвід.

Наприкінці бесіди Юрій Клименко заспокоїв журналістів: «Новий рік та новорічні свята ми зустрінемо у нормальному режимі».