Прес-центр1 квітня 2024, 08:04

Із 1 квітня в «лнр» офіційно почалася весняна хвиля примусової мобілізації, окупанти визначили критерії «націоналізації» житла без господарів, під обстріли ворога потрапило Невське

«Противник не атакував на Куп’янському напрямку, проте був досить активним на Лиманському. Епіцентри бойових дій – Білогорівка та Терни, які розташовані південніше Невського. Білогорівку росіяни штурмували, маючи підтримку авіації. Українські військові тримають позиції. Вогонь окупанти відкривали в бік Невського», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Вчора у кремлі уведено в дію указ, що передбачає призов чоловіків від 18 до 30 років. 

Примусові заходи, зокрема, охоплять окуповані території та триватимуть до 15 липня.

Умовна квота – 150 тисяч осіб, які не перебувають у запасі. Хоча кожен регіон уже має завищену рознарядку. 

У так званій «лнр» відповідні заходи неофіційно розпочалися ще до завершення президентських виборів.

Окупанти визначили критерії «націоналізації» житла, яке протягом довгого часу перебуває без господарів. 

По-перше, квартиру або будинок можна «віджати» з міркувань безпеки – це універсальний варіант. Також загарбники перевірятимуть житло, дані про власність якого не внесені до російського реєстру. Ще один обов’язковий критерій – відсутність боргів за комунальні послуги.

Нагадаємо, що після виявлення такого житла і публікації інформації про нього (не виключено, що заднім числом) господарям надаватимуть 30 діб, аби особисто заявити про себе.