Прес-центр10 травня 2023, 08:05

Із двох напрямків атакував ворог на Луганщині, лікарів на окупованій території звільнять у разі відсутності паспорту рф, загарбники відмовляють жителям так званої «лнр» у компенсації за зруйноване майно

Відносна тиша спостерігалася на Сватівському напрямку декілька днів. Але вчора росіяни спробували покращити там власне тактичне положення, – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

«На нашій ділянці фронту противник діє більш обережно в плані нападу, якщо порівнювати з Бахмутом. Бо на Луганщині з боку ворога йдуть в наступ регулярні війська. Вчора вони намагалися атакувати поблизу Стельмахівки та Білогорівки. І вчергове були зупинені українськими бійцями», – підкреслив Артем Лисогор.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Стельмахівка, Макіївка та Білогорівка.

Загарбники не думають не тільки про майбутнє, а й про сьогодення. Потрібно провести примусову паспортизацію, наказали закрутити гайки – вони й виконують.

Під черговий тиск потрапили лікарі. Їм необхідно отримати паспорти рф упродовж травня-червня. При відсутності цього документа людей для початку викликатимуть на допит до так званого «мгб лнр», а потім звільнятимуть.

У ситуації, коли медичних працівників не вистачає на лікування поранених бойовиків, не кажучи вже про цивільних, які в багатьох містах і селах не можуть розраховувати навіть на первинну допомогу. Але показники для них – головне.

Багато місяців загарбники обіцяють компенсувати людям зруйноване майно – лише на словах. На те, щоб зібрати необхідні документи і відстояти чергу, необхідні були кілька тижнів. Так коли подолав всі перепони, переважній більшості відмовляли. Або мовчки приймали документи, нічого не повідомляючи про терміни.

Втім, грошей, яких не було, виявилося ще менше. Наступна вимога – якщо не прийняте рішення про знос дому, а квартира в цьому будинку зруйнована, то обіцяють виплатити лише по 6 тисяч рублів за кв. метр. На цю суму можна придбати, у кращому випадку, коридор, або підвал.