Прес-центр9 березня 2024, 10:03

Катерина Безгинська перевірила роботу Щастинської громади із ВПО

Заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська проінспектувала  роботу Координаційного центру підтримки ВПО з Луганщини у Кропивницькому.

Його діяльністю опікується Щастинська громада. 

Хаб надає широкий спектр адміністративних, соціальних та інших послуг. 

Протягом року фахівцями надано  2100 консультацій із загальних, 210 – з  правових та 205 – з питань зайнятості населення.  

10 видів адмінпослуг доступні у ЦНАПі. 

550 відвідувачів звертались по медичні консультації, зокрема щодо підтримки ментального здоров’я. 

Допомога з психологічної адаптації ВПО надається представниками Чеської гуманітарної організації «Людина в біді» в рамках реалізації проєкту SDC.

Зусиллями громади створено 82 місця тимчасового проживання для ВПО: окремих приміщень – 1 624 (296 вільних), ліжко-місць 2 981 (1 103 вільних), ліжко-місць для осіб з інвалідністю – 71 (21 вільне), а також два соціальних гуртожитки у м. Кропивницький, де наразі є 81 вільне місце.

Катерина Безгинська відзначила роботу Щастинської районної військової адміністрації щодо співпраці з громадами Луганщини задля підтримки переселенців. З цією метою укладено п’ять меморандумів про взаємодопомогу. 

Угоди також підписані із пенсійним  фондом, Луганською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, Кіровоградською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д.І. Чижевського, ГО «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» та їх освітнім центром для дітей «Змістовно» тощо.

Також Катерину Безгинську ознайомили з реалізацією проєкту "Згуртованість громади".

 А ще заступниця очільника Луганщини привезла до хабу медичні препарати, які видаватимуть луганчанам працівники Лисичанської лікарні.

За підтримки партнерів на базі гуманітарного хабу регулярно проводяться культурно-мистецькі  та патріотичні заходи.

Адреса: м. Кропивницький, вул. Чарльза Дарвіна, 25.