Прес-центр22 листопада 2021, 16:11

Катерина Безгинська закликала головних лікарів активізувати роботу щодо вакцинації населення

Сьогодні відбулось засідання «круглого столу» щодо залучення Товариства Червоного Хреста України до виконання Національної кампанії з вакцинації населення України від СОVID-19.

Участь у заході взяла заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, директор Департаменту охорони здоров’я Юрій Стогнієв, голова Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ольга Кудаєва, головні лікарі центрів первинної медико-санітарної допомоги області та виконавці програми.

Звертаючись до присутніх, Катерина Безгинська зазначила, що тільки в Луганщині задіяні мобільні бригади Червоного Хреста. «Це велика допомога області, бо в інших регіонах України працюють тільки представники та волонтери  Червоного Хреста», – зауважила вона. – Але, все одно показник вакцинації в області незадовільний. Найскладніша ситуація у Попаснянській, Станично-Луганській, Новоайдарській, Нововській, Міловській та Марківській громадах. Прошу усіх головних лікарів активізувати роботу щодо вакцинації серед населення. Разом з представниками Червоного Хреста більше виїздити у віддалені населені пункти, проводити інформаційну кампанію з вакцинації серед населення, особливо серед людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Наближаються морози та новорічні свята, можливо країну охопить чергова хвиля хвороби».

У свою чергу, Ольга Кудаєва розповіла про результати виконання Луганської обласної організацією ТЧХУ програми підтримки вакцинації.

Так, трьома мобільними бригадами проведено 280 інформаційних сесій з трудовими колективами. Розповсюджено 6705 плакатів, флаєрів та буклетів. Проведено більше 5 тис. індивідуальних бесід та 119 спільних виїздів з мобільними медичними бригадами ЦПМСД.

Цільові групи з якими вони працюють: люди літнього віку (60+), особи з інвалідністю, або з важкими супутніми захворюваннями, громадяни, які проживають у віддалених районах, в тому числі вздовж лінії розмежування та особи, які перетинають пункти переходу на підконтрольну Уряду територію.

Також на засіданні виступив директор Департаменту охорони здоров’я Юрій Стогнієв. Спікер повідомив про перебіг кампанії вакцинації в області.

Наприкінці засідання Катерина Безгинська ще раз наголосила на поширені інформації по залученню населення до вакцинації. «Наша з вами задача, яку ставить перед нами Уряд, до кінця року на 50 % провакцинувати населення області, тому що у березні ця відмітка повинна досягати вже 70 %, – підкреслила вона. – Дякую вам за віддану роботу та бажаю гарних результатів».